«Skal vi danse»:

Møtt av sjokksyn

- Det vil bli anmeldt.

OVERRASKET: Nate Kahungu og Helene Spilling skulle kjøre hjem etter dansetrening fredag kveld da de oppdaget sjokket. Nå sier Spilling at hun har planer om å anmelde. Foto: Espen Solli / TV 2
OVERRASKET: Nate Kahungu og Helene Spilling skulle kjøre hjem etter dansetrening fredag kveld da de oppdaget sjokket. Nå sier Spilling at hun har planer om å anmelde. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Nate Kahungu (24) og Helene Spilling (24) sikret seg lørdag en plass på pallen i årets «Skal vi danse». Neste helg er det nemlig semifinale, og uken etter det skal det hele avgjøres. Paret, som har vært forhåndsfavoritter helt siden sesongen begynte, kan stikke av med seieren om de slår de to andre resterende parene.

Av både dommerne og seerne får paret ukentlig store mengder ros. De har flere ganger fått fire tiere for prestasjonene sine, og hylles ofte i sosiale medier. Denne helgen fikk de imidlertid seg en mindre hyggelig overraskelse.

Etter dansetrening på fredag, altså før sending, oppdaget de at noen hadde knust ruta på bilen deres - som de bruker daglig. Noen hadde kunst en hel rute, og det lå glass over alt på bakken.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Skal anmelde

Til «God Kveld Norge» forteller duoen om den hårreisende opplevelsen.

- Vi gikk ned begge to og så ser vi på hverandre og bare: «Shit!». Hele vinduet var borte, sier hun til programmet.

Noen hadde altså kunst vinduet mens hun og dansepartneren var på trening. De bestemte seg for å vise skadene frem på Instagram etter at de oppdaget det. De la ikke skjul på at de var skuffet over hærverket.

FREKT: Noen hadde knust vinduet på bilen til Spilling. Foto: Privat
FREKT: Noen hadde knust vinduet på bilen til Spilling. Foto: Privat Vis mer

- Personen har sikkert tenkt at det var noe interessant i den og brutt seg inn og tatt den med seg, sier hun til programmet.

Heldigvis kom ikke den eller de frekke gjerningspersonene seg av sted med spesielt store verdier. De nappet med seg en pose med noen klær, som skal ha hatt en verdi på maks 1500 kroner.

Igjen sitter Spilling med et knust vindu, som hun foreløpig har dekket med plast og teip. Hun måtte også støvsuge vekk alt glasset før de kunne kjøre videre.

TUSEN BITER: Det var glass over alt etter det frekke innbruddet. Nå skal danseproffen anmelde saken til politiet. Foto: Privat
TUSEN BITER: Det var glass over alt etter det frekke innbruddet. Nå skal danseproffen anmelde saken til politiet. Foto: Privat Vis mer

Planen på sikt er å få skaffet en ny bil, hvor alle rutene er intakte. Hun legger ikke skjul på at planen nå er å anmelde de usle gjerningspersonene.

- Vi har ikke anmeldt ennå, fordi vi ble litt for opptatte med sending. Men produksjonen er i kontakt med parkeringshuset nå, for å se om vi kan få noe video fra overvåkningskameraet som er der. Det vil bli anmeldt med en gang etter det, sier hun i en kommentar til Se og Hør.

FÅR LIKEVEL VÆRE MED: Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling må ikke forlate «Skal vi danse». Vis mer

Favorittstempel

Som nevnt ble Kahungu og Spilling tidlig favoritter i årets dansesesong. Han har flere ganger ligget best an på oddsen til bettingselskap som Betsafe og Bettson.

Da Se og Hør tok en prat med Kahungu etter premieren kunne han fortelle at det oppleves krevende å være forhåndsfavoritt.

- Men det har jo sine ting å innfri. Folk har jo forventninger også, jeg er jo ikke en favoritt fordi de liker ansiktet mitt. Jeg er jo en favoritt fordi de synes jeg er flink til å danse, og det er mye energi. Så jeg må bare holde det nivået gjennom hele konkurransen, så tror jeg det her skal gå fint, sa han, og la til:

FULL POTT: Nate Kahungu tok et oppgjør med rasisme under lørdagens «Skal vi danse». Reporter: Marcus Brenden. Video: TV 2 Vis mer

- Men det er utrolig mange der ute med fantastisk potensial og det er utrolig mange der ute som også er på et langt høyere nivå enn det jeg selv er. Så jeg tror det her blir en utrolig morsom sesong.

Det har det også blitt, og nå begynner det å bli tynt i rekkene. På lørdag måtte skikongen Thomas Alsgaard forlate dansen, etter å ha fått lavest poengsum fra dommerne.

- Jeg hadde ikke sett for meg å komme så langt. Jeg har aldri tenkt på plassering, men jeg tenkte da jeg startet at jeg skulle raskt inn og raskt ut, så det har vært et privilegium å få være med så lenge. Det var rettferdig at vi gikk ut nå, sa Alsgaard til Se og Hør.

I semifinalen neste lørdag skal Kahungu knive om finaleplass mot Marte Bratberg og Andreas Wahl.

LES OGSÅ: - Det er mye blod og voksenbleier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer