SLUTTER PÅ LANDSLAGET: Anders Jacobsen vet ikke om han noen gang kommer til å fortsette som skihopper. Foto: SCANPIX
SLUTTER PÅ LANDSLAGET: Anders Jacobsen vet ikke om han noen gang kommer til å fortsette som skihopper. Foto: SCANPIX Vis mer

Motivasjonen knekt av kjendistilværelsen

Anders Jacobsen kan ha hoppet sitt aller siste skihopp.

Publisert
Se Anders Jacobsen snakke om motivasjonsknekken nederst i saken!
SEHER.NO: Skihopperen Anders Jacobsen (26) innkalte mandag til pressekonferanse på Ullevaal Stadion i Oslo.

Jacobsen har slitt med motivasjonen til å fortsette med hoppingen, og har bare vært på én landslagstrening etter at østerrikeren Andreas Stöckl tok over som trener.

- Jeg sliter med å finne den gnisten for å bli best. Hopping er en så krevende idrett, at man må legge ned mer enn han som ble best i fjor. Den indre «driven» er ikke der. Derfor takker jeg nei til landslagsplassen i år, fortalte han under pressekonferansen.

Det har vært spekulert i om 26-åringen ville avsløre at han legger opp som skihopper mandag. Om han legger opp eller ikke, vet han ikke selv.

- Jeg må ha litt avstand. Så får vi se, jeg vet ikke ennå. Jeg mangler den indre gutsen som jeg vet jeg trenger. Jeg synes ikke det er noe gøy å bli nummer femten, sier han.

Sportssjef Clas Brede Bråthen har nylig uttalt at Jacobsen er mer enn god nok for laget, dersom han valgte å fortsette. Det ble altså ikke tilfellet, men 26-åringen vet ikke hva han kommer til å gjøre den nærmeste tiden.

- Det er litt tidlig å si hva jeg gjør nå. Jeg har tenkt til å ha en bra sommerferie i år. Jeg husker ikke sist jeg hadde en ordentlig sommerferie.

Jacobsen slo gjennom som skihopper i 2006. Samme sesong vant han hoppuka. Han har OL-bronse, samt to sølvmedaljer fra VM i lagkonkurranser.

I vinter ble 26-åringen far til sønnen Isac. Sønnen ble født to uker etter termin, og var tilnærmet livløs under fødselen. Heldigvis er alt bra med sønnen nå, men dette skal ha vært tungt for Jacobsen i tiden etter fødselen.

- De på hjemmebane synes nok det er rart at dette er valget jeg tar. De kommer til å synes at jeg er ubehagelig at jeg er så mye hjemme. Jeg ville nok hatt full støtte hjemmefra om jeg ønsket å fortsette. Men det er ikke at jeg har blitt pappa som er grunnen til at jeg er der jeg er nå.

I 2012 er det VM i skiflyving i Vikersund. Men heller ikke et VM på hjemmebane gir hopperen motivasjon til å fortsette.

- Det å hoppe foran et folkehav er en fantastisk følelse. Men jeg har aldri hoppet for medaljene. VM i skiflyving kommer til å bli et fantastisk arrangement uansett, sier Jacobsen.

På spørsmål om hvordan det har vært for Jacobsen å være idrettskjendis, svarer han følgende:

- Det er fordeler og bakdeler ved å være idrettskjendis. For meg har det vært positivt. Men når man skal på nærbutikken for å handle brød, og det tar en time, kan det være en påkjenning. Men det er klart at det å gi andre glede ved å være et forbilde er stort. Men helst liker jeg å holde meg i bakgrunnen. Rampelys-delen har nok vært med på å ta litt av motivasjonen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Han sliter med motivasjonen

Se video fra Jacobsens pressekonferanse her:


[obj:media:9676]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer