STERK OPPLEVELSE: «The Stream»-programleder Tarjei Strøm fikk et hjerteskjærende møte i hjertet av Afrika. Video: Plan NorgeVis mer Vis mer Vis mer

Tarjei Strøm:

- Møtet med de foreldreløse barna var en intens og sterk opplevelse

«The Stream»-programlederen kommer aldri til å glemme reisen til epidemirammede Guinea.

SEOGHØR.NO: «The Stream»-programleder Tarjei Strøm (38) reiste til sult- og epidemirammede Guinea sammen med Plan Norge.

Det ble en sterk reise til Vest-Afrikas hjerte – og i sitt eget indre.

– Før avreise tenkte jeg grundig gjennom hvor godt vi har det i Norge – for å virkelig kunne se kontrastene da jeg kom til Guinea, forteller tobarnsfaren til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Treåringen Caradato var først skeptisk til  den tatoverte, hvite mannen, men etter hvert lot hun seg leie rundt i landsbyen med Tarjei. Foto: Plan Norge
GODE VENNER: Treåringen Caradato var først skeptisk til  den tatoverte, hvite mannen, men etter hvert lot hun seg leie rundt i landsbyen med Tarjei. Foto: Plan Norge Vis mer

- En intens og sterk opplevelse

Overfor Se og Hør forklarer 38-åringen at et av hans aller sterkeste møter var med Mamata (35).

- Hun hadde mistet ektemannen og var alene med fem barn. Hun fortalte hvordan det var å prøve å redde mannen sin, ta vare på barna – og være dødssyk av ebola selv. Det å høre historien, og møte henne og de fedreløse barna, var en intens og sterk opplevelse, forteller Strøm.

Saken fortsetter nedenfor.

STERK OPPLEVELSE: Han forteller at turen i seg selv var det følelsesmessig sterkeste han har opplevd. Foto: Plan Norge
STERK OPPLEVELSE: Han forteller at turen i seg selv var det følelsesmessig sterkeste han har opplevd. Foto: Plan Norge Vis mer

Uforglemmelig reise

Selv har han barn på to og elleve år, og han innrømmer at det derfor ble spesielt emosjonelt å trekke paralleller med sine barn og barna i Guinea.

TYDELIG PREGET: Tarjeis møte med barna i den katastroferammede byen satte dype spor hos ham. Foto: Plan Norge
TYDELIG PREGET: Tarjeis møte med barna i den katastroferammede byen satte dype spor hos ham. Foto: Plan Norge Vis mer

– Jeg møtte mange utrolig sterke folk, som midt i sorg og lidelse også finner glede og lek i hverdagen. To av kveldene avsluttet vi med dans og sang, der jeg trommet på plastbøtter, mens barna danset, rappet og sang. En fantastisk fin opplevelse som jeg vil ha med meg i hjertet for alltid, sier han.

Se video øverst i saken!

Fredag kveld inviterer Tarjei Strøm norske TV-seere med på sine sterke møter med folket i Guinea.

«The Stream gir tilbake» sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

LES OGSÅ: Samler inn penger for at Betty White skal overleve ut året

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.