Kate Upton og Paul Marciano:

Moteselskap taper milliarder etter supermodellens Twitter-melding

På bare få timer stupte aksjene til klesmerket Guess.

SMEKK PÅ PUNGEN: Modell Kate Upton viser at hun har stor innflytelse når det kommer til å dele sine budskap i sosiale medier. Det fikk det amerikanske klesmerket Guess sårt erfare torsdag. Foto NTB Scanpix
SMEKK PÅ PUNGEN: Modell Kate Upton viser at hun har stor innflytelse når det kommer til å dele sine budskap i sosiale medier. Det fikk det amerikanske klesmerket Guess sårt erfare torsdag. Foto NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For en drøy uke siden ble det offentlig kjent at motedesigner Paul Marciano (65) hadde blitt møtt med anklager om seksuell trakassering fra to kvinnelige modeller.

Ifølge ABC News har en av kvinnene saksøkt 65-åringen, grunnet påstått upassende berøring og kommentarer - noe Marciano selv har avvist på det sterkeste.

Som direktør og medgrunnlegger til den amerikanske kleskjeden Guess Inc, setter anklagene ikke bare motedesigneren i dårlig lys, men også firmaet. Dette ble særs tydelig på torsdag, etter at supermodell Kate Upton (25) la ut følgende melding på Twitter:

- Det er skuffende å se at et så ikonisk klesmerke for kvinner, Guess, fortsatt lar Paul Marciano inneha rollen som kreativ direktør. #metoo, skriver Upton til sine 2,3 millioner følgere.

Saken fortsetter nedenfor.

I HARDT VÆR: Paul Marciano er blant annet medgrunnlegger av klesmerket Guess. Nå blir også han anklaget for seksuell trakassering i lys av #metoo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Paul Marciano er blant annet medgrunnlegger av klesmerket Guess. Nå blir også han anklaget for seksuell trakassering i lys av #metoo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bruke sin makt

25-åringen la ut en skjermdump av samme på melding på sin Instagram-profil, der hun utdyper:

- Han burde ikke få lov til å bruke sin makt i bransjen til å trakassere kvinner både seksuelt og følelsesmessig #metoo.

Kate Upton var frontperson for merket 2011, og gikk da i fotsporene til supermodell Claudia Schiffer og Cindy Crawford. I tillegg har modellene Gigi Hadid, Hailey Baldwin og sangstjerna Jennifer Lopez frontet merket, ifølge People.

Bare få timer etter at 25-åringen publiserte sin kommentar i sosiale medier, stupte aksjen til Guess med nærmere 18 prosent. Ifølge Time tapte firmaet over 250 millioner dollar på én dag, noe som tilsvarer 1,9 milliarder norske kroner.

Firmaet var raskt ute med å avvise Uptons anklager, noe som tilsynelatende ikke var nok til å slukke bålet, da aksjene fortsatte å falle fredag.

- Mr. Marciano nekter for å ha trakassert Miss Upton på noen som helst måte, sier moteselskapet i en uttalelse, og påpeker at de kommer til å undersøke Uptons beskyldninger dersom de mener at det er grunnlag for det.

De mener imidlertid at modellen da er nødt til å komme med eksempler på konkrete hendelser.

Saken fortsetter under videoen: ​

- Fortelle sannheten​

Overfor TMZ forklarer Marciano at han er forferdet over Uptons meldinger, og understreker at han ikke kommer til å beklage overfor modellen, da han «ikke har gjort noe galt».

65-åringen påstår at han aldri har gjort fysiske tilnærmelser mot henne, og at han heller aldri har befunnet seg alene med Upton på noe som helst tidspunkt.

- Dersom hun har en anklage å komme med, er det andre steder å fortelle sannheten, og det er i retten eller overfor politiet, sier Marciano til TMZ.

TMZ har også pubilsert en video av Kate Upton på vei ut fra flyplassen i Los Angeles torsdag, der fotografen spør henne ut om påstandene.

- Jeg kommer til å fortelle hele historien, men en gåtur på vei til bilen min holder ikke. Jeg synes åpenbart at dette er et stort problem. Jeg gleder meg til å fortelle alt, sier hun i videoen.​

Kometkarriere

Kate Upton har i en alder av bare 25 år frontet mange av verdens største magasiner.

Fire år etter at hun signerte sin første modellkontrakt, skjøt karrieren hennes for alvor fart da hun 19 år gammel prydet forsida til Sports Illustrateds badetøyutgave i 2012.

Saken fortsetter nedenfor.

COVER: Kate Upton på coveret til Sports Illustrated Swimsuit Issue-utgave. Video: CNN. Vis mer

Dette gjorde hun også i 2013 og i 2017. I kjølvannet av det prestisjetunge modelloppdraget i 2012, fortsatte Upton å skape overskrifter.

I motsetning til mange av modellene man så på catwalken og i motemagasiner har nemlig Upton en litt mer formfull figur.

Dette gjorde blant annet til at undertøysgiganten Victoria's Secret gikk ut og sa at de aldri kunne ha brukt henne.

LES OGSÅ: Kim Kardashian avbildet med sin nyfødte datter for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer