Isabel Raad og Kristin Gjelsvik:

Møtes til bloggdebatt etter Vixen-bråk

I kveld er det duket for en ny omgang av «Debatten».

SKAL I ILDEN: Toppbloggerne Isabel Raad og Kristin Gjelsvik er blant dem som dukker opp i kveldens sending av NRK-programmet «Debatten». Foto: NTB Scanpix/ Andreas Fadum/ Se og Hør
SKAL I ILDEN: Toppbloggerne Isabel Raad og Kristin Gjelsvik er blant dem som dukker opp i kveldens sending av NRK-programmet «Debatten». Foto: NTB Scanpix/ Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste fikk nok med seg helomvendingen under årets Vixen Awards, hvor toppblogger Kristin Gjelsvik (33) kom med en tordentale rettet mot Sophie Elise Isachsen (25). Talen kom etter at Gjelsvik stakk av med prisen for «Årets sterke mening». Bare noen få minutter tidligere hadde Isachsen vunnet prisen for «Årets business».

33-åringen fyrte løs fra scenen til delte meninger fra salen.

- Det er viktig å skrike høyt når man ser noe man er veldig uenig i, og når man ser at det kan skade mange der ute. Også må jeg si at det er et paradoks at den samme bloggeren og det foretaket som jeg valgte å ta tak i i fjor - som er grunnen til at jeg står her i dag - vant prisen for «Årets business» og har muligheten til å vinne «Årets blogger», var noe av det Gjelsvik uttalte mens hun siktet til Isachsen.

Se hele Gjelsviks tale i videoen under.

RASER I TAKKETALEN: Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med Sophie Elise i takketalen på Vixen awards. Video: Kine Falch Vis mer

Etter tordentalen fortalte Isachsen til Se og Hør at hun blant annet syntes det var synd at Gjelsvik benyttet talen sin til å «snakke dritt om henne».

Duket for ny debatt

Gjelsviks tordentale kommer om lag ett år etter at hun gikk ut i en video på bloggen sin og kalte Isachsen for «Norges dårligste og farligste forbilde». Videoen satte raskt i gang en stor debatt blant Norges bloggere og influensere, og førte til at flere av dem møttes til NRK-programmet «Debatten». Der diskuterte de hva man skal dele med følgerne sine og ikke.

I etterkant av forrige ukes Vixen Awards er det igjen duket for en ny debatt i NRK-programmet. Blant gjestene er toppbloggerne Kristin Gjelsvik og Isabel Raad (25).

Isachsen skal derimot ikke stille i «Debatten», men faren hennes, Jan Olav Isachsen, vil derimot være til stede i NRK-programmet. Det samme skal blant andre Kathrine Halvorsen fra TV 2 og Astrid Valen Utvik, juryleder i Vixen Awards.

Fredrik Lauritzen, vaktsjef i NRKs «Debatten», forteller til Se og Hør at kveldens tema i tv-programmet vil handle om kritikken fra Gjelsvik mot Isachsen i talen under Vixen Awards.

Bakgrunnen for hvorfor nettopp Raad skal stille til «Debatten» er foreløpig uvisst, men søndag forrige uke uttrykte hun sin mening om Gjelsviks tordentale på bloggen sin. I innlegget forklarte Raad at hun syntes Gjelsvik hadde mange gode poeng, og at hun synes det er fint at hun våger å bruke stemmen sin på denne måten.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skule fjerne rumpeimplantatene, noe som førte til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Nesten redd henne før

I innlegget la ikke Raad skjul på at hun og Gjelsvik ikke har kommet overens tidligere.

- Jeg var nesten redd henne før, da hun gikk veldig hardt ut imot meg for noen år siden. Med det sagt skal jeg ærlig innrømme at jeg er takknemlig for at hun gjorde det, for er det en person som fikk meg til å tenke meg om når det gjelder påvirkningskraften min og hvor skadelig det er å nærmest promotere plastisk kirurgi, så er det henne, fortsatte Raad blogginnlegget med.

Som 25-åringen nevner, har Gjelsvik tidligere gått hardt ut mot Raad og hennes åpenhet om plastiske operasjoner. Raad skriver at kritikken fra Gjelsvik fikk henne til å åpne øynene for hvordan hun påvirker leserne sine.

Raad legger likevel ikke skjul på at hun synes at det var noe uheldig at Gjelsvik nevnte kun ett konkret navn i talen sin.

- Jeg vet selv hvordan det føles når man føler seg «angrepet» offentlig, så akkurat hvordan hele den episoden utspilte seg er jeg nok litt uenig i. Men igjen skjønner jeg godt at hun kun vil få frem poengene sine, og det har jeg stor respekt for, avslutter Raad, og påpeker at hun mener Gjelsvik kjemper en viktig kamp som flere i bransjen bør innse betydningen av.

«Debatten» sendes på NRK1 klokken 21.20 i kveld.

LES OGSÅ: - Burde trekke ut nettet til Sophie Elise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer