Angelina Jordan:

Møter knallhard konkurranse

14-åringen hylles verden over for stemmen sin. Hun er en av favorittene i «America's Got Talent: Champions», men det er slettes ikke ingen lettvektere hun går opp imot.

FAVORITT: Norske Angelina Jordan er storfavoritt i «America's Got Talent: Champions», men det er slettes ikke ingen lettvektere hun går opp imot. Video: NBC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble finaleepisoden av «America's Got Talent: The Champions» sendt, og neste uke blir vinneren kåret.

At en nordmann kniver i konkurransen mot internasjonale stortalenter er ikke hverdagskost, og fingre krysses landet rundt for at Angelina Jordan (14) skal gå helt til topps i den populære talentkonkurransen.

Hennes vakre og modne stemme til tross - det er ni talentfulle konkurrenter hun møtte i mandagens finaleepisode. Om hun var den som i størst grad overbeviste superfansen (en gruppe stemmegivere fra alle 50 stater i USA journ. anm.), blir altså først klart 17. februar.

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltar i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: «America´s Got Talent» Vis mer

Konkurransen er derimot knallhard. Dette er de andre 14-åringen har knivet mot:

Marcelito Pomoy

Den filippinske 35-åringen har et meget spesielt talent - han opererer nemlig med to helt ulike stemmer.

Det er mange som har latt seg sjokkere over at det er én mann som står bak «duettene» i «America's Got Talent», for det høres ut som både en mann og en kvinne.

MANNEN MED TO STEMMER: Marcelito Pomoy har et oppsiktsvekkende talent. Foto: NTB scanpix
MANNEN MED TO STEMMER: Marcelito Pomoy har et oppsiktsvekkende talent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dommerne ble jaget opp i ekstase av sine respektive stoler under «The Prayer», hvor Pomoy synger både Céline Dion og Andrea Bocello sine deler.

- For å være ærlig er dette en av de mest sinnssyke tingene jeg har hørt i hele mitt liv. Stemmen din er ut av en annen verden, meddelte dommer Heidi Klum.

Filippineren fikk likevel ingen umiddelbar finaleplass, ettersom dommerne la sin tro på at den såkalte superfansen skulle stemme ham videre. Deres bønner ble hørt.

Duo Transcend

Det amerikanske akrobat-ekteparet har fremkalt både skrik og sjokk blant seerne og dommere med sine dristige stunt - med bind for øynene.

Det skal godt gjøres å holde svettedråpene inne når Mary Wolfe-Nielsen (29) og Tyce Nielsen (32) setter ut i sine halsbrekkende trapesrutiner.

EKTEPAR: Mary Wolfe-Nielsen og Tyce Nielsen utfører regelrett livsfarlige stunts. Foto: NTB scanpix
EKTEPAR: Mary Wolfe-Nielsen og Tyce Nielsen utfører regelrett livsfarlige stunts. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dommerne måtte nærmest gjemme øynene bak fingrene da de med sin opptreden viste at de fortjente en finalebillett.

- Det var alt jeg hadde ønsket meg, men mer enn jeg noensinne hadde håpet for dere to, seriøst, skrøt Simon Cowell.

The Silhouettes

Dansegruppen er tilbake i talentprogrammet 14 år etter at de først debuterte.

De fleste originalmedlemmene er byttet ut, men den unge gjengen har likevel ingen problemer med å sette fart på tårekanalene. Bak et teppe fylt av visuelle effekter, forteller de en rørende historie med skyggene sine.

SILUETTER: The Silhouettes bruker kroppene sine til rørende skyggeteater. Foto: NTB scanpix
SILUETTER: The Silhouettes bruker kroppene sine til rørende skyggeteater. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dommerne måtte tørke tårene i likhet med mange i salen, og Alesha Dixon kastet seg over gullknappen.

- Jeg ville se noe annerledes, og noe inspirerende, og det klarte dere, jublet hun da hun løp opp på scenen for å omfavne gjengen.

Sandou Trio Russian Bar

På lista over ting du ikke bør prøve hjemme er definitivt opplegget til turner Cassie Sandou. Det skal godt gjøres å ikke kjenne hjertet banke når amerikaneren med bind for øynene kaster seg baklengs opp i luften og lander på en smal planke.

TURNER: Cassie Sandou og hennes linebærere. Foto: NTB scanpix
TURNER: Cassie Sandou og hennes linebærere. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Du hever lista og blir bedre og bedre bokstavelig talt hver gang vi ser deg, meddelte Alesha Dixon.

- Du er en superhelt!

UTSTEMT: Opptredenen til den norske dansegruppa «Quick Style» ble ikke tatt godt imot av dommerpanelet i den internasjonale talentkonkurransen «America's got talent: The Champions». Bilder: NBC / TV 2 / Rød løper Vis mer

V. Unbeatable

Den akrobatiske dansegruppen fra Mumbai havnet i fjor på en andreplass i «America's Got Talent».

Denne gangen valgte Howie Mandel å klaske lanken på gullknappen for å sende gjengen til finalen.

Hele 29 medlemmer bidrar til å lage et fyrverkeri av en forestilling, og det kastes personer opp i været i hytt og vær.

SUPERGRUPPE: Den indiske dansegruppen V. Unbeatable utgjør definitivt flest på scenen med totalt 29 medlemmer. Her representert ved seks av dem. Foto: NTB scanpix
SUPERGRUPPE: Den indiske dansegruppen V. Unbeatable utgjør definitivt flest på scenen med totalt 29 medlemmer. Her representert ved seks av dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

V-en i gruppenavnet er en hyllest til det tidligere medlemmet Vikas Gupta, som døde under et stunt, skriver NDTV.

Hans

Den livlige «tyskeren» har gjennom sine opptredener i talentprogrammet virkelig splittet folket. Matt Gilbertson, som han egentlig heter, og hvis nasjonalitet egentlig er australsk, byr på glitter, glamour, humor og frekke danse- og sangopptredener.

Finalebilletten hans satte imidlertid fyr på Twitter.

SPLITTER FOLKET: Mens noen elsker Hans' livlige og morsomme opptreden, mener andre at det skorter på talent verdig en finale. Foto: NTB scanpix
SPLITTER FOLKET: Mens noen elsker Hans' livlige og morsomme opptreden, mener andre at det skorter på talent verdig en finale. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Virkelig? Hans kom videre? Syngingen og dansingen hans er ikke engang bra. Han er underholdende, men dette handler om mer enn underholdning. Dette er en talentkonkurranse, ikke en popularitetskonkurranse, skrev én.

Heller ikke Simon Cowell er særlig begeistret for kabaretstjerna, til tross for hans hyllest under deltakelsen hans i 2018. Det ble rød knapp og hard kritikk denne sesongen.

2014: Dagbladet TV møtte «America´s got Talent»-akutelle Angelina Jordan i 2014. Video: Øistein Monsen Vis mer

Selv later ikke Gilbertson å la seg affisere av kritikken, noe han selv gir uttrykk for på Twitter:

- Hva kan jeg si - at én av 6000 hater deg er ikke så verst.

Tyler Butler-Figueroa

Som finalist i fjor rørte den 12 år gamle fiolinisten millioner av seere. Nå gjentar han bragden med sine silkemyke toner og tårefremkallende opptreden.

FIOLIN MOT MOBBING: Tyler Butler-Figueroa fant trøst i fiolinen da klassekameratene mobbet ham for å ha kreft. Foto: NTB scanpix
FIOLIN MOT MOBBING: Tyler Butler-Figueroa fant trøst i fiolinen da klassekameratene mobbet ham for å ha kreft. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fiolinistens historie har rørt mange seere. Han ble som barn diagnostisert med leukemi (blodkreft journ. anm.), og har fortalt at han ble mobbet av sine klassekamerater. Han begynte å spille fiolin som sjuåring på grunn av problemene på skolen.

- Da jeg mistet håret mitt var jeg veldig lei meg og skamfull. På skolen pleide de å gjøre narr av meg og le av meg fordi jeg var annerledes. De spredte rykter om at kreften min var smittsom og at de alle ville holde seg unna meg, sa han i sin første audition for «America's Got Talent» i fjor.

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Boogie Storm

Dansegruppen havnet på en tredjeplass i den britiske versjonen av talentprogrammet i 2016. De seks «storm trooperne» er dommer Simon Cowells soleklare favoritt, og fikk ham til å kline til på gullknappen som sendte dem rett til finalen.

COWELL-FAVORITT: Dommer Simon Cowell får stjerner i øynene av Boogie Storm. Foto: NTB scanpix
COWELL-FAVORITT: Dommer Simon Cowell får stjerner i øynene av Boogie Storm. Foto: NTB scanpix Vis mer

Britene har imidlertid ikke blitt like omfavnet av seerne, og flere reagerer på at gruppa i det hele tatt har kommet seg til en finale.

Alexa Lauenburger

Den tyske 11-åringen fikk frem både smil og latter i salen og blant dommerne med sine lodne, firbente venner.

HUNDETRENER: Alexa Lauenburger lokker fram smilene med sine veltrente hunder. Foto: NTB scanpix
HUNDETRENER: Alexa Lauenburger lokker fram smilene med sine veltrente hunder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den unge hundetreneren viser meget god kustus på hundene sine.

- To ord beskriver opptredenen din - ekte glede, proklamerte dommer Howie Mandel.

LES OGSÅ: Derfor vekker Pitts hår oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer