Bernt Hulsker:

Møter i retten

TV-profilen stiller i Oslo tingrett onsdag, etter å ha blitt tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

AKKURAT NÅ: Tidligere TV-profil og fotballspiller Bernt Hulsker møter i Oslo tingrett i dag, tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Vi følger saken fortløpende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere VGTV-profil og tidligere fotballspiller Bernt Hulsker (45) er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en vekter på en jobbfest som fant sted ved karaokebaren Syng Mer i Oslo 9. mars i år.

Onsdag 5. oktober skal Hulsker møte i Oslo tingrett.

Ifølge dørvakten, Jwan Rasho, skal TV-profilen den kvelden ha vist nazihilsen, utsatt kvinner i lokalet for uønsket seksuell atferd, kalt dørvakten for «neger» og forsøkt å slå ham. Hulsker skal også sagt: «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut?».

Rasho anmeldte hendelsen.

Dette skjer i retten

Det er satt av én dag i retten, fra klokken 09.00 til 16.00.

I løpet av dette tidsrommet vil det også bli forklaring fra vitner, men vitnelista har i forkant av rettssaken blitt holdt hemmelig.

Tiltalen ble tatt ut 22. juni 2022, og Hulskers forsvarer, Bernt Birkeland, sa i juli til Dagbladet at klienten hans tok tiltalen til etterretning.

- Han har beklaget og samarbeidet fra første dag, ser frem til å få denne saken lagt bak seg. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken før de rettslige forhandlinger finner sted, sa Birkeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.