Bernt Hulsker:

Møter i retten

TV-profilen stiller i Oslo tingrett onsdag, etter å ha blitt tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

AKKURAT NÅ: Tidligere TV-profil og fotballspiller Bernt Hulsker møter i Oslo tingrett i dag, tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Vi følger saken fortløpende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere VGTV-profil og tidligere fotballspiller Bernt Hulsker (45) er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en vekter på en jobbfest som fant sted ved karaokebaren Syng Mer i Oslo 9. mars i år.

Onsdag 5. oktober skal Hulsker møte i Oslo tingrett.

Ifølge dørvakten, Jwan Rasho, skal TV-profilen den kvelden ha vist nazihilsen, utsatt kvinner i lokalet for uønsket seksuell atferd, kalt dørvakten for «neger» og forsøkt å slå ham. Hulsker skal også sagt: «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut?».

Rasho anmeldte hendelsen.

SNAKKER: Etter å ha tapt ærekrenkelsessaken mot eksmannen Johnny Depp i retten, hadde Amber Heard et lengre intervju med NBC. Spesielt én ting fikk flere til å reagere. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Dette skjer i retten

Det er satt av én dag i retten, fra klokken 09.00 til 16.00.

I løpet av dette tidsrommet vil det også bli forklaring fra vitner, men vitnelista har i forkant av rettssaken blitt holdt hemmelig.

Tiltalen ble tatt ut 22. juni 2022, og Hulskers forsvarer, Bernt Birkeland, sa i juli til Dagbladet at klienten hans tok tiltalen til etterretning.

- Han har beklaget og samarbeidet fra første dag, ser frem til å få denne saken lagt bak seg. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken før de rettslige forhandlinger finner sted, sa Birkeland.

Strafferammen for hatefulle ytringer er bot eller fengsel inntil tre år, og strafferammen for hensynsløs atferd er bot eller fengsel inntil to år.

VITNET: Kate Moss vitnet i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard. Video: Reuters Vis mer

Uteble etter hendelsen

I mars ble det kjent at Hulsker uteble fra VGTV-podkasten «Enkel servering» på ubestemt tid, fordi han var syk.

12. april kom 45-åringen med et Instagram-innlegg hvor han åpnet opp om det som hadde skjedd.

Han startet innlegget med at det var vanskelig for ham å si det han delte.

«Noen vil sikkert hevde at jeg burde ha vært åpen om dette fra dag én. Og dere har helt rett», skrev Hulsker blant annet, og fortsatte:

«For litt siden var jeg på en jobbfest der jeg drakk altfor mye og oppførte meg som en idiot. Jeg vet at min oppførsel såret mange gode venner og nære kolleger».

Han skrev også at han oppførte seg på en måte han aldri burde gjort, og sa ting han på ingen måte mener.

«Tissue gate»: Flere reagerte på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

I innlegget skrev han også at han hadde tatt kontakt med personer og sagt unnskyld, og at han skulle ta en timeout på ubestemt tid.

«Den tiden skal jeg bruke til å fortsette å ta grep, forstå meg selv bedre, og være god mot folk. Håper å komme tilbake som en bedre utgave av meg selv», avsluttet han.

Ble droppet

Hendelsen har allerede fått store konsekvenser for Hulsker. I mai kom beskjeden om at han ikke lenger er tilknyttet managementselskapet Max Social.

Like etter kom beskjeden om at også VGTV hadde valgt å avslutte samarbeidet med TV-profilen.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard gikk på ingen måte ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Siden hendelsene på Syng i starten av mars har vi håndtert saken internt. I en slik sak er det mange hensyn som skal tas, og vi har vært opptatt av å gjøre dette på en god og ryddig måte, sa administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad, til Dagbladet da han bekreftet at samarbeidet var brutt.

Hulsker hadde vært med i flere program på VGTV, blant annet «Av med Maska», «Enkel Servering» og «Ikke lov å le på hytta».

LES OGSÅ: Ville ikke svare på spørsmål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer