Jørgine Vasstrand og Morten Sundli:

Møter i retten - igjen

Bloggeren gikk til søksmål etter funn av skjeggkre i deres nykjøpte leilighet. Neste uke starter ankesaken.

BOLIGTVIST: Influenser Jørgine Vasstrand og ektemannen Morten Sundli skal i neste uke møte i retten, når ankesaken starer. Paret gikk i fjor til søksmål etter at de fant skjeggkre i deres nykjøpte bolig på Torshov i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BOLIGTVIST: Influenser Jørgine Vasstrand og ektemannen Morten Sundli skal i neste uke møte i retten, når ankesaken starer. Paret gikk i fjor til søksmål etter at de fant skjeggkre i deres nykjøpte bolig på Torshov i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar i fjor måtte influenser Jørgine Massa Vasstrand (30), også kjent som «Funkygine», og ektemannen Morten Sundli (30) møte i retten etter at de gikk til søksmål fordi de fant skjeggkre i sin nykjøpte bolig.

De krevde prisavslag og erstatning pålydende 634 000 kroner av den tidligere eieren av leiligheten på Torshov i Oslo. Det hele endte med at ekteparet tapte i retten, og ikke fikk noen erstatning. I senere tid har paret solgt den aktuelle leiligheten, og er nå bosatt på Jessheim.

Nå skal det profilerte ekteparet møte i retten nok en gang. Vasstrand og Sundli har anket saken fra 2019, og tirsdag og onsdag i neste uke skal ankesaken behandles i lagmannsretten, skriver Romerikes Blad.

Ifølge avisa skal saken behandles på nytt i Borgarting lagmannsrett i Oslo 12. og 13. mai.

VONDT: Emil og Silas Massa Vasstrand rundet nylig 40 000 abonnenter på youtube-kanalen «Funkytwins», og det ble feiret med en vond utgave av leken «Kongen befaler». Video: youtube/funkytwins / Rød Løper Vis mer

- Avgjørelsen er korrekt

- Det er heldigvis svært få slike saker som må helt til retten for å bli løst. Noen ganger er det imidlertid behov for å få en nøytral dommers vurdering. I denne saken fikk selger støtte for sine synspunkter i tingretten. Vi mener at denne avgjørelsen er korrekt, sier Mille Haslund Mellbye i Claims Link til avisa.

Skadeoppgjørsselskapet Claims Link representerer den tidligere boligeieren og hennes forsikringsselskap i saken.

- Når kjøpers forventninger til ny bolig ikke innfris og selger mottar et krav som følge av det, er belastningen stor for begge parter. Heldigvis vil saken nå snart bli avsluttet og det tror vi både kjøper og selger ser fram mot, sier Mellbye videre til avisa.

SINT: Det blir amper stemning i «Funkyfam» når Jørgine besøker moren sin i Ålesund. Video: TV 2 Sumo/Rød Løper Vis mer

«Funkygine» og ektemannen er imidlertid uenig i dommen, og har altså anket. Da saken ble behandlet i Oslo tingrett i fjor, mente domstolen at reklamasjonen på huskjøpet ikke var gjort innen tidsfristen, meldte Nettavisen.

Retten bestemte da at det kjente paret måtte betale huseierens saksomkostninger.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Jørgine Massa Vasstrand til denne saken, foreløpig uten å lykkes.

- Hysterisk

Etter funnet av skjeggkre, krevde Vasstrand og Sundli som nevnt ti prosent prisavslag og dekning av kostnader på til sammen 634 000 kroner.

Selgeren mente på sin side at reklamasjonen fra ekteparet kom fort sent, da de reklamerte på huskjøpet først sju måneder etter overtakelsen - noe hun fikk medhold i.

TÅREVÅTT: I TV-serien «Funkyfam» får vi blant annet en innblikk i hvordan Jørgine Massa Vasstrand tilsynelatende har hatt et dårlig forhold med faren sin. Nå skal de lage kokebok sammen, og da blir hun tvunget til dra frem gamle minner. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

– Vi har hatt skjeggkre i senga vår og i senga til de to største ungene og da den minste ble født ble jeg ganske hysterisk for at han ikke skulle få skjeggkre i senga. Det sies at det ikke er skadedyr, men vet jo ikke så mye om det, og vi har en liten en som krabber rundt og putter alt i munnen så jeg har vært rimelig hysterisk, fortalte Vasstrand i tingretten i fjor, ifølge Romerikes Blad.

Helt siden det ble kjent at Vasstrand og Sundli gikk til søksmål mot den tidligere huseieren, har partene vært uenige.

ÅRETS INFLUENCER: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30) ble årets influencer. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Selgeren trodde opprinnelig at det var sølvkre som hadde invadert boligen, ifølge sluttinnlegget fra retten i fjor. Etter funnet av skjeggkre, mente bloggeren og ektemannen i imidlertid at leiligheten var i vesentlig lavere stand enn de var blitt forelagt.

LES OGSÅ: Full isfront mellom «Paradise»-duoen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer