Moteguru falt om på gata

Motekongen Yves Saint-Laurent fikk et illebefinnende og gikk rett i asfalten i Paris.

DRAMATISK: Moteguruen falt tilsynelatende plutselig livløs om.  Foto: Stella Pictures
DRAMATISK: Moteguruen falt tilsynelatende plutselig livløs om. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den legendariske franske motedesigneren Yves Saint Laurent (70) kollapset rett utenfor en YSL-butikk på Avenue Montaigne i Paris fredag.

Årsaken til kollapsen er ikke klar, men Yves har en bakgrunn med depresjoner, alkoholisme og generelt dårlig helse.

Han ble kjørt i all hast til et nærliggende sykehus av ambulansepersonell.

Yves pensjonerte seg fra motebransjen i 1998. Men under moteuka i Paris var motehuset Yves Saint Laurent aktuelt med visninger av vår- og sommerkolleksjoner 2007. Han er alltid en selvskreven gjest når motehuset han bygde opp har visninger.

LES MER: Katie Holmes og Posh på Saint-Laurent-visning i Paris

Saint Laurent dro hjemmefra som 17-åring for å jobbe for designeren Christian Dior. Da Dior døde fikk 21-åringen Yves ansvaret for å redde motehuset fra økonomisk ruin.

Etter et nervøst sammenbrudd og blant annet elektrosjokkbehandling, forlot han Dior og startet sitt eget motehus i 1962. Det ble finansiert av hans kjæreste Pierre Bergé. YSL er kanskje mest kjent for klassiske dresser for kvinner, særlig Le Smoking suit. Blant hans favorittkvinner var den legendariske franske skuespilleren.den legendariske franske skuespilleren Catherine Deneuve.

SISTE: Saint Laurents pressetalsmann opplyser til AP sent fredag kveld at moteguruen har kommet fra kollapsen med "mindre skader".


LES MER: Historien om de eksklusive kjolene i "Skal vi danse"

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer