Motebøddelen er død

Han var kjendisenes verste mareritt i nærmere 50 år. Nå er han død.

NÅDELØS: Richard Blackwell døde søndag, 86 år gammel. Han slaktet Hollywoods verst kledde kvinner i nærmere 50 år. Foto: Stella Pictures
NÅDELØS: Richard Blackwell døde søndag, 86 år gammel. Han slaktet Hollywoods verst kledde kvinner i nærmere 50 år. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Motedesigner Richard Blackwell er død 86 år gammel. Han døde søndag 19. oktober av en tarminfeksjon, meldte hans talsmann i følge People.com

Blackwell var fryktet og elsket for sin årlige liste over de aller verst kledde. Denne listen publiserte han i nærmere 50 år og han la aldri fingrene i mellom når han beskrev de som ulykksalig havnet på lista hans.

To av de siste som fikk gjennomgå av den velformulerte selvutnevnte moteguruen var Britney Spears og Paris Hilton som havnet på hans liste i januar 2007.

- De er som to erter i en overeksponert belg ... med fullstendig mangel på stil og fashion, var hans nådeløse dom.

En annen som jevnlig fikk så ørene flagret var barmfagre Anna Nicole Smith ("Ikke bry deg med å skaffe deg en ny designer Anna, ansett heller en bygningsingeniør") og Barbara Streisand ("Hun ser ut som Frankensteins maskuline brud").

I et portrettintervju i People avslørte Blackwell at han hadde prøvd å ta sitt eget liv tre ganger, da han trodde at karrieren hans var over.

Richard Sylvan Selzer var hans originale navn og han ble født fattig og utenfor ekteskap i et slitent strøk av Brooklyn i New York i 1922. Han droppet ut av skolen allerede i femteklasse.

Lykken snudde derimot da han i 1936 debuterte på Broadway og senere havnet i Hollywood.

Filmkarrieren tok aldri av, men på midten av 50-tallet startet han som klesdesigner. 

Han ble en viktig designer, og laget klær til blant andre Nancy Reagan.

I dag er han kanskje mest kjent for sine "verst kledde"-lister, men har var også en suksessfull motejournalist.
LES OGSÅ: Se Blackwells nådeløse liste

Blackwell levde sammen med frisøren Robert Spencer som også var hans manager.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer