GIKK BORT: Rosalia Mera døde fredag, 69 år gammel, etter å ha fått hjerneslag mens hun var på ferie i Menorca. Foto: All Over Press
GIKK BORT: Rosalia Mera døde fredag, 69 år gammel, etter å ha fått hjerneslag mens hun var på ferie i Menorca. Foto: All Over PressVis mer

Mote-gründer (69) døde av slag

Rosalía Mera, en av grunnleggerne av kleskjeden Zara, har gått bort.

SEOGHØR.NO: Den spanske forretningskvinnen Rosalía Mera, en av grunnleggerne av kleskjeden Zara, er død. Det melder The Independent.

Kles-gründeren fikk et dødelig hjerneslag torsdag, mens hun var på ferie i Menorca sammen med datteren Sandra. Mera ble kun 69 år gammel.

Ifølge Forbes Magazine var Mera verdens rikeste kvinnelige gründer, etter at hun gjorde verdenssuksess med den svært populære kleskjeden - som i dag har omtrent 6000 butikker på verdensbasis.

Allerede som 11-åring sluttet Mera på skolen for å hjelpe til med å forsørge sin fattige familie, og hun begynte å jobbe som syerske i en klesforretning.

Etter hvert skjønte hun at mulighetene der var begrenset. Som 19-åring bestemte hun seg for å begynne å jobbe med klær sammen med Amancio Ortega, som hun senere giftet seg med - og ble skilt fra. Ortega regnes i dag som verdens tredje rikeste mann.

Sammen bygget Mera og Ortega opp firmaet Inditex fra bunnen av. Inditex er moderselskapet til kleskjedene Zara, Massimo Dutti og Bershka, og er i dag verdt flerfoldige milliarder.

LES OGSÅ: Mistet Amanda-kjolen