BLOMSTERHAV: Tulipanparken Keukenhof er kanskje verdens vakreste sted om våren, med 800 forskjellige typer. Foto: Keukenhof
BLOMSTERHAV: Tulipanparken Keukenhof er kanskje verdens vakreste sted om våren, med 800 forskjellige typer. Foto: KeukenhofVis mer

Møt våren i Amsterdam

Med tulipanblomstring, uteserveringer og hyggelig stemning langs kanalene er Amsterdam den perfekte vårby.

SEOGHØR.NO: For å oppleve den virkelige tulipanblomstringen Amsterdam er kjent for, må man ta turen ut av byen, til Keukenhof. Her er en stor park der det hver vår blomstrer mer enn syv millioner tulipaner!

Den som tror tulipaner bare er røde, gule eller hvite må tro om igjen – her er hele 800 ulike typer. I tillegg til selve blomsterparken arrangeres spektakulære blomstershow, og de utroligste kreasjoner lages av tulipaner.

STEMNINGSFULLT: Amsterdam er nydelig året rundt, med romantisk stemning langs kanalene. Foto: All Over
STEMNINGSFULLT: Amsterdam er nydelig året rundt, med romantisk stemning langs kanalene. Foto: All Over Vis mer

I år er det ekstra fokus på Van Gogh, og høydepunktet er ventet å bli et portrett av den nederlandske kunstneren – laget av tusenvis av tulipaner.

Kanalbyen

Tilbake i byen kan man unne seg en stund i solen på en av uteserveringene i området ved Dam Square, som er byens største torg og ligger rett foran det kongelige slott. Deler av slottet er åpent for publikum, såfremt kongefamilien ikke bruker det.

Fra torget er det lett å navigere i den trange, men stemningsfulle byen, som mange først og fremst forbinder med de mange kanalene og hundrevis av broene.

SYKKELBYEN: Å se Amsterdam fra sykkelsetet kan være en fin opplevelse. Foto: All Over
SYKKELBYEN: Å se Amsterdam fra sykkelsetet kan være en fin opplevelse. Foto: All Over Vis mer

Historisk sus

Vil du besøke den eldste delen av byen, som ble bygget allerede på 11- og 1200-tallet går du til Red Light District.

Området er mest kjent for prostitusjon og coffeeshops med cannabis på menyen (begge deler er lovlig), men de siste årene har myndighetene jobbet for at middelalderbyen skal tiltale de som er interesserte i historie og flott arkitektur også.

Bli gjerne med på en guidet tur!

Drømmer du om ny vårgarderobe – eller noe fint å kjøpe hjem til huset – skuffer ikke Amsterdam. For den hyggeligste shoppingopplevelsen går du til området «De 9 Straatjes» – et kvadratisk område med ni gater, bare et par minutters gange fra Dam Square.

Her er det først og fremst små og selvstendige nisjebutikker med vintage, mote og interiør. Bli ikke overrasket om butikkeieren forteller at hun har designet sortimentet selv.

STEMNINGSFULLT: Amsterdam er nydelig året rundt, med romantisk stemning langs kanalene. Foto: All Over
STEMNINGSFULLT: Amsterdam er nydelig året rundt, med romantisk stemning langs kanalene. Foto: All Over Vis mer

Valgets kval

Er du mer interessert i mat enn i shopping er også Amsterdam et godt valg. Byen har en rekke gourmetrestauranter, men blir du plutselig sulten og trenger mat med en gang er byen velsignet med en rekke pannekakehus. Og her står ikke valget mellom bacon eller blåbær, men all verdens garnityr du kan tenke deg – eller egentlig ikke.

Amsterdam

Slik kommer du hit: Norwegian flyr direkte fra Gardermoen seks ganger i uka. Pris fra kr 199 per vei. KLM har daglige direkteruter fra Gardermoen. Pris fra kr 892 per vei.

Her bor du: Waldorf Astoria, skinnende nytt luksushotell, dobbeltrom fra ca. kr 3100 per natt. Ambassade Hotel, klassisk stil og stor kunstsamling, dobbeltrom fra ca. kr 2300 per natt. Hotel Sebastians, sofistikert trestjernes boutiquehotell, dobbeltrom fra ca. kr 1250 per natt.

Les mer: www.iamsterdam.com

LES OGSÅ: Reis til kjendisenes lekegrind