<strong>PIONER:</strong> Skuespiller Lasse Kolstad, som blant annet er kjent fra en rekke store roller på den norske teaterscenen, døde lørdag morgen, 90 år gammel. Her fotografert fra prisutelingen til årets lydbokinnleserpris i Oslo 3. september 2002. Foto: Morten  Foto: SCANPIX
PIONER: Skuespiller Lasse Kolstad, som blant annet er kjent fra en rekke store roller på den norske teaterscenen, døde lørdag morgen, 90 år gammel. Her fotografert fra prisutelingen til årets lydbokinnleserpris i Oslo 3. september 2002. Foto: Morten Foto: SCANPIX Vis mer

- Mot slutten sviktet synet

Den talentfulle skuespilleren og sangeren Lasse Kolstad døde 90 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Han var kjent for sin dype røst og sitt vinnende vesen. Lørdag denne uken gikk den erfarne og talentfulle skuespilleren og sangeren Lars «Lasse» Kolstad bort. Han ble 90 år.

- Mot slutten sviktet synet, men man kunne fortsatt treffe Lasse ute på tur, arm i arm med kona Bab, alltid like blid. Den utstrålingen hadde han også på scenen; en slags innebygd godhet, sier skuespiller Toralv Maurstad (85) til VG.

Kolstad var tilknyttet Det Norske Teateret i over 30 år, og er mest kjent fra rollen som «Tevje» i stykket «Spelemann på taket» og på radio som fortellerstemmen i det kjente kriminalhørespillet «Dickie Dick Dickens».

90-åringen vokste opp i Oslo, og var lillebroren til den like talentfulle skuespilleren og regissøren Henki Kolstad, som døde sommeren 2008, 93 år gammel.

Lasse Kolstad har mottatt en rekke utmerkelser opp igjennom tidene, og i 1972 fikk han Kongens fortjenestemedalje i gull av Kong Olav.

Kolstad var gift med skuespillerinne Bab Christensen (84), og sammen har de adoptivsønnen Lars Michael Kolstad (46).

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Triana Iglesias jobber tett med ekskjæresten i paradis  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer