«Mot i Brøstet»-skaper Tore Ryen alvorlig syk

Må avlyse høstens jubileumsturné.

MÅ AVLYSE: Tore Ryen (t.h.) er blitt akutt syk, og dermed må han og skuespiller Nils Vogt (t.v.) avlyse høstens planlagte 25-årsjubileumsforestilling for «Mot i Brøstet». Foto: Anders Grønneberg
MÅ AVLYSE: Tore Ryen (t.h.) er blitt akutt syk, og dermed må han og skuespiller Nils Vogt (t.v.) avlyse høstens planlagte 25-årsjubileumsforestilling for «Mot i Brøstet». Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Tore Ryen (71), mannen bak komiserien «Mot i Brøstet», skulle etter planen turnere rundt om i landet sammen med skuespiller Nils Vogt (70) med forestillingen «Mot i Brøstet 25 år» i høst.

Nå må imidlertid forestillingene, som skulle holdes fra september til november, avlyses fordi Ryen er blitt alvorlig syk.

Det er forestillingens Facebook-side som melder dette fredag.

- Dette er en turné Nils og Tore har jobbet med i ¾ år og samtlige involverte har virkelig sett frem til å få forestillingen ut til publikum. Det er derfor med tungt hjerte at de nå ser seg nødt til å avlyse alle oppsatte spillesteder, heter det på Facebook-siden.

IKONISK SERIE: Arve Opsahl, Siw Anita Andersen, Nils Vogt, Liv Thorsen og Sven Nordin gjorde stor suksess på 90-tallet med TV-serien «Mot i Brøstet». Foto: TV 2
IKONISK SERIE: Arve Opsahl, Siw Anita Andersen, Nils Vogt, Liv Thorsen og Sven Nordin gjorde stor suksess på 90-tallet med TV-serien «Mot i Brøstet». Foto: TV 2 Vis mer

- Akutt og alvorlig syk

Tore Ryen er mannen bak det som ble Norges største sitcom-suksess, som startet opp i 1993, samt oppfølgerne «Karl & Co» (1998–2001) og «Karl III» (2009).

Dagbladet har vært i kontakt med Ryens manager Ole Waage, som ikke har noen kommentarer utover å henvise til en legeerklæring som bekrefter at Ryen er blitt «akutt og alvorlig syk».

Ryen er også kjent for samarbeid med revykongen Dag Frøland på 70-tallet, og som mannen som fikk TV-serien «Dynastiet» til Norge.

I et intervju med Dagbladet i vår, fortalte Ryen at han brukte et halvt år på å «knekke koden» for en suksessfull sitcom. Før «Mot i brøstet» fantes det ikke serier med hundrevis av episoder som ble laget i Norge.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Stoppet konserten da hun så plakaten