Morten Tyldum hyllet kona på den røde løperen

- Janne har vært min største støtte, sa Morten Tyldum på den røde løperen på Oscar. «The Imitation Game» fikk en Oscar.

Morten Tyldum, right, and Janne Tyldum arrive at the Oscars on Sunday, Feb. 22, 2015, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Foto: Ap
Morten Tyldum, right, and Janne Tyldum arrive at the Oscars on Sunday, Feb. 22, 2015, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Foto: Ap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EOGHØR.NO: Suksessfilmen «The Imitation Game» var nominert til hele åtte forskjellige Oscar-priser. Og Tyldums film vant en Oscar. Det var Graham Moore som fikk prisen for beste filmatisering.

Og Tyldum og kona Janne var blant de første som kom på den røde løperen. 

- Min største støtte

- Du har med deg en fantastisk date? Hvem er det? Spør AP på din direktesending fra den røde løperen. 

- Det er kona mi, Janne. Hun har på seg en fantastisk kjole. Vi gleder oss til å avslutte award season med en morsom kveld, sier norske Morten Tyldum på den røde løperen. 

- Hvem har vært din største støtte?- Janne har vært min største støtte. Vi er et team, sier Tyldum.  

Her til lands har vi ikke akkurat vært veldig bortskjemte når det kommer til Oscar-seire. Men to ganger har Norge kunnet juble.

I 1951 stakk Thor Heyerdahl og Olle Nordemar av med Oscar-pris i for filmen «Kon Tiki» i kategorien beste dokumentarfilm. Deretter gikk det 56 år før Torill Kove i 2007 vant statuett for filmen «The Danish Poet» i kategorien beste animerte kortfilm. Men aldri har noen norsk regissør vært nominert så mange ganger som Tyldums film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer