Morten Tyldum, right, and Janne Tyldum arrive at the Oscars on Sunday, Feb. 22, 2015, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Foto: Ap
Morten Tyldum, right, and Janne Tyldum arrive at the Oscars on Sunday, Feb. 22, 2015, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Foto: Ap Vis mer

Morten Tyldum hyllet kona på den røde løperen

- Janne har vært min største støtte, sa Morten Tyldum på den røde løperen på Oscar. «The Imitation Game» fikk en Oscar.

Publisert

EOGHØR.NO: Suksessfilmen «The Imitation Game» var nominert til hele åtte forskjellige Oscar-priser. Og Tyldums film vant en Oscar. Det var Graham Moore som fikk prisen for beste filmatisering.

Og Tyldum og kona Janne var blant de første som kom på den røde løperen. 

VAKKERT PAR: Morten Tyldum og kona Janne storkose seg utenfor Dolby Theatre.  Foto: Ap
VAKKERT PAR: Morten Tyldum og kona Janne storkose seg utenfor Dolby Theatre. Foto: Ap Vis mer

- Min største støtte

- Du har med deg en fantastisk date? Hvem er det? Spør AP på din direktesending fra den røde løperen. 

- Det er kona mi, Janne. Hun har på seg en fantastisk kjole. Vi gleder oss til å avslutte award season med en morsom kveld, sier norske Morten Tyldum på den røde løperen. 


- Hvem har vært din største støtte?
- Janne har vært min største støtte. Vi er et team, sier Tyldum.  

Her til lands har vi ikke akkurat vært veldig bortskjemte når det kommer til Oscar-seire. Men to ganger har Norge kunnet juble.

I 1951 stakk Thor Heyerdahl og Olle Nordemar av med Oscar-pris i for filmen «Kon Tiki» i kategorien beste dokumentarfilm. Deretter gikk det 56 år før Torill Kove i 2007 vant statuett for filmen «The Danish Poet» i kategorien beste animerte kortfilm. Men aldri har noen norsk regissør vært nominert så mange ganger som Tyldums film.

Se vår Oscar-spesial før utdelingen her:

Fantastisk mottakelse

- Man er alltid nervøs på hvordan en film blir mottatt. Mottagelsen har vært fantastisk!  Sier Tyldum på den røde løperen. 

Den norske regissøren åpnet seg også opp om sin neste film. 

- Jeg elsker mitt neste prosjekt, «Passangers», med Jennifer Lawrence og Chris Pratt. Jeg ventet bare på siste bekreftelse. Det er en viktig historie å fortelle. Jeg håper det blir min neste film, sa Tyldum. 

På spørsmål om hva de gleder seg mest til etter at awards season er over, sier kona «en massasje», mens Tyldum vil sove. 

LES OGSÅ: Er dette beviset på brudd før Oscar?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer