Morten sterkt grepet

Harket stoppet intervju for å skaffe legehjelp til sykt barn. Så måtte han flykte fra opprørere...

ENGASJERT: Morten Harket har flere hjertesaker han virkelig brenner for. Foto: STELLA PICTURES
ENGASJERT: Morten Harket har flere hjertesaker han virkelig brenner for. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kjendisene bryr seg!

Direkte fra Folketeatret i Oslo - den gamle operaen ble Finn Schjøll introdusert som "finansminister" for innsamlingsauksjonen. Målet var å få inn minst 5000 faddere til NRC Flyktninghjelpen. Det er andre gang i år at TV 2 har artistgalla. Så kombinasjonen TV, kjendiser og en god sak ser ut til å være kommersielt vellykket...

Vil du bli fadder hos NRC Flyktninghjelpen: SE HER!

Først ut var Mira Craig som urfremførte låten "Smile". Mira var i Uganda tidligere i høst og møtte flyktninger der.

Jonas Gahr Støre kom i studio og ga 10 millioner kroner på vegne av deg og meg!

Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson var storlig fornøyd, og ca kl 22.20 hadde 1300 nye faddere registrert seg.

Morten Harket var det største trekkplasteret for Flyktninghjelpen i TV 2s store Artistgalla. Han er ikke bare leid inn for å synge. a-Ha-helten har nemlig et stort hjerte for de svake. Og bruker gjerne sin status for å fremme en god sak...

Og også i Kenya, like ved grensen til Somalia stimlet folk sammen for Harket. Selv om det neppe var artisten Harket de ville møte. Harket tvang da legen til å se til et sykt barn før han ville intervjues videre i flyktningeleiren.

– Det er kanskje litt tankevekkende at man må bruke kjendiser for å få oppmerksomheten på enkelte saker, men det er slik mediene fungerer i dag. Da jeg sa ja til å være med på dette, var det delvis på grunn av sakens viktighet og fordi Flyktninghjelpen hadde funnet fram til kjendiser med solid integritet og engasjement, sier fotograf og filmskaper Erik Poppe på Flyktninghjelpens hjemmeside.

Med kameraet på slep fotfulgte han Morten Harket i en knapp uke i verdens største flyktningleir. Han beskriver Morten Harket som oppriktig engasjert både i kampen for barns rettigheter og i bekjempelse av urettferdighet.

– Jeg hadde truffet Morten før, og da ville han bare snakke om undertrykkelsen på Øst-Timor. Han er ikke den typen kjendis som blir med på et slikt opplegg bare for å lansere en ny plate. Morten er ujålete og blottet for stjernenykker. Også han tillot seg å lukte svette etter dager uten dusj i det hete Afrika, avslører Poppe til nettsiden. 

- Det føles veldig bra å vie en hel TV-aften til Flyktninghjelpen. De gjør en utrolig viktig jobb for mennesker på flukt og fortjener all den oppmerksomhet de kan få, sier Marte Stokstad.

I telefonpanelet satt blant andre Henne-redaktør Ellen Arnstad, Lene Alexandra Øien, Petter Nome, Venke Knutson , Gerhard Heiberg, Henriette Lien, Elin Sogn, Trude Mostue, Mikkel Gaup, Jon Skolmen, Anette Hoff, Bjørn Hansen, Gaute Ormåsen, Lasse Kjus og Davy Watne. Finn Schjøll var innpisker for telefonselgerne...


Artistgallaen på TV2 lørdag kveld ga 7411 nye faddere for Flyktninghjelpens arbeid for barn på flukt.

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson, er overveldet over engasjementet og støtten fra det norske folk.

- Alle de nye fadderne betyr at Flyktninghjelpen kan gi enda mer og enda bedre hjelp til barn på flukt over hele verden, sa hun da resultatet var klart etter artistgallaen lørdag kveld. Det er over 20 millioner barn på flukt verden over. Gjennom sitt arbeid i nærmere 20 land hjelper Flyktninghjelpen om lag 1.5 millioner barn hvert år. Alle innsamlede midler går til nødhjelpsarbeid, slik at Flyktninghjelpen kan reagere raskere når krisen inntreffer og dekke akutte behov som mat, husly, beskyttelse og utdanning.

- Vi er utrolig takknemlige for engasjementet det norske folk har vist og for alle kjente ansikter som har stilt opp for å sette søkelys på barn på flukt. Dette har vært en fantastisk kveld, og vi gleder oss over støtten fra alle de nye fadderne, sa Rasmusson.

Morten Harket, Mira Craig, Jo Nesbø og Marit Larsen var blant artistene som opptrådte på artistgallaen lørdag kveld, mens et telefonpanel med kjente ansikter tok i mot nye fadder.

TV-seerne fikk også se reportasjer om situasjonen for barn på flukt i Kongo, Georgia, Uganda og Kenya, som Jo Nesbø, Line Verndal, Mira Craig og Morten Harket hadde besøkt sammen med Flyktninghjelpen.

Det er sjette gang TV2 arrangerer Artistgalla til inntekt for en humanitære organisasjon. Artistgallaen ble sendt direkte fra det nye Folketeateret i Oslo lørdag kveld, og går i reprise søndag 21. desember.

Flyktninghjelpen er en norsk, uavhengig humanitær organisasjon, og alle prosjekter styres direkte av et hovedkontor i Oslo og landkontor i alle landene organisasjonen arbeider i. Et fadderskap i Flyktninghjelpen koster 195 kroner i måneden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer