Ari Behn er død

- Mørket tok deg. Det gjør meg så vondt

Mikael Persbrandt og Ari Behn holdt utstilling sammen i oktober.

VENNER: Ari Behn bokbadet Mikael Persbrandt i Norge i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VENNER: Ari Behn bokbadet Mikael Persbrandt i Norge i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag. Han ble 47 år gammel. Den svenske stjerneskuespilleren Mikael Persbrandt var en nær venn av Behn.

Han har hatt flere utstillinger sammen med den norske forfatteren og kunstneren, som var gift med Märtha Louise fra 2002 til 2016 og har tre barn sammen med prinsessen.

Persbrandt deler sin sorg på Instagram onsdag kveld.

- Hvil i fred. Kjære, kjære venn. Vi hadde utstilling sammen i Tronheim i oktober. Du hadde et lys i deg, en urgammel glød og en sjelden varme. Nå har jeg fortstått at mørket tok det. Det gjør meg så vondt. Jeg ber for deg. Jeg ber for dine barn og din familie. Fred være med deg, bror, skriver den svenske stjernen.

Programleder Fredrik Skavlan deler også sine tanker om Behn onsdag kveld.

- Ari var den varmeste og vennligste, en som fikk enhver han møtte til å føle seg som den eneste, skriver han.

Familiens pressekontakt Geir Håkonsund fortalte om nyheten onsdag kveld.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmest pårørende til Ari Behn, må meddele at han i dag tok sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden som kommer, opplyser Ari Behns familie via pressekontakten.

- Verden blir kaldere

Den folkekjære programlederen Katrine Moholt, som blant annet delte scene med Behn under «Allsang på Grensen» i 2015, deler også sin sorg overfor Se og Hør.

- Ari, dette er ikke til å tro, du var så sterkt levende for alle du møtte. Du så alle, du bar lyset og du lyste opp for så mange. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk kjenne deg. Verden blir kaldere og mindre fargerik uten deg, min venn. Du skal vite at du lever videre i hjertene til alle oss som fikk være nær deg. Nå har du reist videre - på gjensyn, Ari. Tankene mine går til de fine jentene dine og familien din.

- Han fikk gjennomgå

Artist Mia Gundersen var omgangsvenn med Behn og omtaler Behn som en av våre mest fargefulle.

- Dette var grusomt å høre. Ari var en av våre mest fargefulle, mest vågale sjeler som vårt lille land trengte. Han fikk gjennomgå for å være akkurat seg selv og han våget å være akkurat det, sier Gundersen til Se og Hør.

- Det er umåtelig trist at han valgte å ta sitt eget liv. Kjære Ari, vi trengte deg, du vidunderlige påfugl med din kraft i å være sårbar. Det gjør vondt at du valgte å forlate oss. Glad i deg kjære venn.

Advokat John Christian Elden har hatt flere oppdrag for Behn, og husker ham som en mann full av empati.

- Jeg bisto han i flere år helt fram til hans død. Han var en påfugl med et stort hjerte. Opptatt av andres ve og vel og full av empati. Tankene går til hans familie, skriver Elden til Se og Hør.

- Uvirkelig

- Dette har vært en veldig trist avslutning på en fin familiedag i vår familie, sier Ari Behns venn gjennom mange år, kunstneren Morten Viskum.

- Det er helt uvirkelig, jeg tror det nesten ikke, sier Viskum.Han har vært venn med Ari Behn fra rundt årtusenskiftet, da de traff hverandre på en fest hos kunstnervennen Unni Askeland, og forteller at det har vært fint å kjenne ham også på et personlig plan.

- Han ble veldig ofte misforstått, og på en måte skjønner jeg det, når du spiller den rollen han gjorde. Men om man lærte ham å kjenne, var han en fantastisk fin fyr.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40 //

Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123 //

Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

- Han var genuint interessert i hva andre holdt på med, et godt menneske. Selv om man kan tenke at han var selvopptatt, var han også noe helt annet, og brydde seg om dem rundt ham, sier Viskum.

Han forteller at de to snakket sammen tidligere i høst.

- Vi skulle snart møtes, og hadde noen planer, men jeg har skjønt på en måte at det har vært trøblete for ham, og da har han ikke vært så lett å få tak i, sier Morten Viskum til Se og Hør.

Tre barn

Ari Behn ble født i Aarhus og bodde de første årene i Danmark og England. Familien flyttet deretter til Lavangen i Troms, før de slo seg ned i Moss i Østfold da han var seks år gammel.

I voksen alder endret han etternavn fra Bjørshol til mormorens opprinnelige etternavn Behn.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise giftet seg i Nidarosdomen 24. mai 2002, ble separert i 2016 og skilt i 2017.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louise har tre døtre sammen: Maud Angelica (16), Leah Isadora (14) og Emma Tallulah (11). De har hatt delt omsorg for barna.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer