Agnete Saba:

- Mørkeste perioden i livet mitt

Agnete Saba er brutalt ærlig om da hun representerte Norge i Eurovision.

ÆRLIG: Agnete Saba forteller ærlig om den tunge perioden da hun skulle representere Norge i Eurovision Song Contest. Foto: Vegard Breie / TV 2
ÆRLIG: Agnete Saba forteller ærlig om den tunge perioden da hun skulle representere Norge i Eurovision Song Contest. Foto: Vegard Breie / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge ble godt kjent med Agnete Johnsen (26) allerede da hun i 2008 vant MGP jr. med gruppa «Blacksheeps». Sangen om hunden som blir syk og dør ble spilt på radiokanaler over hele landet.

Åtte år senere var hun Norges representant til Eurovision Song Contest i Stockholm.

Det skulle imidlertid vise seg å bli et mareritt for Agnete, som i dag har byttet etternavn til Saba, og da hun skulle stå på scenen i Stockholm var hun inne i sin verste periode med panikkangst. I semifinalen sa det stopp, og turen gikk tilbake til Norge.

I forbindelse med at hun i disse dager er aktuell i årets utgave av «Hver gang vi møtes», snakker hun åpent og ærlig om den vanskelige tiden i «God morgen Norge».

NYTT NAVN: Agnete flytter inn på Vester Kjærnes gård med nytt navn. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Mørkeste perioden i livet

Der forteller hun blant annet at hun ikke angrer et sekund på at hun var med i det populære programmet, til tross for at det er lenge siden hun har vært synlig på tv og hatt en sånn oppmerksomhet rettet mot seg.

Allerede som 14-åring følte hun nemlig en uro på scenen. Uroen økte også i takt med presset. Det hele eskalerte imidlertid da hun skulle representere Norge i Eurovision.

- Det må være den mørkeste perioden i livet mitt. Det var veldig, veldig mye angst, og jeg var redd for alt og for meg selv. Det var noe av det verste jeg har vært med på.

Hun er imidlertid glad for at hun fikk oppleve det, for da skjønte 26-åringen at hun måtte ta tak i problemet for å kunne leve et normalt liv.

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko intervjues rett etter at de har vunnet TV2-programmet "Skal vi danse" i sesongen 2014. Vis mer

Kaos

Da hun sto på den store scenen, som for seerne er fylt til randen med glitter, flammer og elleville sceneopptredener, gikk det helt andre tanker gjennom hodet hennes.

- Det er et kaos. Det er panikk og angst, og jeg føler meg som en mislykket person og veldig talentløs, selv om jeg får representere Norge. Det var veldig vanskelig.

Det hele førte til at hun måtte trekke seg tilbake fra rampelyset. Turen gikk til Finnmark, der hun var mest mulig med familien og fikk den hjelpen hun trengte.

- Jeg var mye i naturen og sammen med familie og venner som jeg følte var trygge og bra for meg. Det var korte steg fremover, det tok litt tid, men jeg er glad jeg turte å ta det oppgjøret med meg selv.

TILBAKE: Da Julie Grindbakken ble knivranet i sin egen leilighet i fjor, raste verden for henne og hun skjønte hun måtte ta grep. Video: Rød Løper Vis mer

- Gitt meg selvtillit

Som nevnt er Saba i disse dager aktuell i «Hver gang vi møtes». Til Dagbladet forteller hun at programmet har gitt henne mer selvtillit.

- «Hver gang vi møtes» har gitt meg mer selvtillit og lært meg at jeg bare må stole på meg selv som artist. Det har vært lange dager, med lite søvn, men jeg har hatt det gøy hver eneste dag, sier Saba til Dagbladet.

Hun forteller videre at hun føler seg beæret som har fått dele opplevelsen med de andre artistene.

- Det beste har definitivt vært å dele denne opplevelsen sammen med den fine gjengen. Så talentfulle individer som jeg har sett opp til lenge, og å få muligheten til å bli godt kjent med dem har vært helt fantastisk, sier hun.

LES OGSÅ: - Ønsket ikke å stå opp på morgenen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer