Lisa Børud:

Morfaren grep inn da flammene blusset opp

Lisa Børud tror det hele kunne gått mye verre.

BEGYNTE Å BRENNE: Da huset til foreldrene til artist og danser Lisa Børud begynte å brenne kom morfaren til unnsetning. Foto: NTB Scanpix / Privat
BEGYNTE Å BRENNE: Da huset til foreldrene til artist og danser Lisa Børud begynte å brenne kom morfaren til unnsetning. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer

Familien Børuds sommerferie gikk ikke helt etter planen, da de i begynnelsen av juli opplevde å komme hjem til et nedbrent kjøkken og røykskadd hus.

Lørdag 7. juli skulle artist og danser Lisa Børud (22), kjent fra blant annet «Stjernekamp» på NRK, holde konsert med familien på festivalen «Skjærgårds».

Like før konserten startet kom telefonen om at huset brant, og 22-åringens foreldre satte seg i bilen retning Hisøy, der huset ligger.

Det var Lisas besteforeldre som hadde oppdaget brannen, da de hørte at brannalarmen hadde gått av da de kom hjem fra en tur til butikken.

- Da de åpnet døren var det bare masse røyk, forteller Lisa til Se og Hør, og legger til at de kan takke morfaren for at omfanget av brannen ikke ble større.

NEDBRENT: Slik ser kjøkkenet i familien Børuds hus ut etter brannen. Foto: Privat
NEDBRENT: Slik ser kjøkkenet i familien Børuds hus ut etter brannen. Foto: Privat Vis mer

Takker morfar

- Morfar var en skikkelig helt, og gikk inn i huset for å slukke brannen før hele huset tok fyr.

Takket være morfarens innsats ble brannen slukket, og Lisas foreldre kunne dermed rekke tilbake til konserten, der de som en familie sto på scenen.

- Det var jo veldig hyggelig at de faktisk kom tilbake til tross for at det akkurat hadde brent i huset deres, forteller Lisa.

Lisa hadde planer om å bo hjemme hos foreldrene på Hisøy i sommer, noe som ikke lot seg gjennomføre etter brannskadene på huset.

Besteforeldrene til 22-åringen bor i en leilighet under huset, og Lisa flyttet dermed inn hos dem - og fikk på den måten likevel tilbringe tid med familien.

Gjorde comeback

Ellers har sommerferien til den musikalske jenta bestått av flere musikkopptredener.

På Instagram deler 22-åringen nemlig flere av sine høydepunkter i løpet av sommeren, blant annet fra da hun sto på scenen i hjembyen Arendal.

På tross av sin unge alder, gjorde Lisa Børud comeback i «Stjernekamp» i fjor - seks år etter at hun la mikrofonen på hylla. Det resulterte i en imponerende fjerdeplass.

- Det kom som et sjokk da jeg ble spurt om å være med. Først skjønte jeg ikke at de ville ha meg som artist. Jeg trodde jeg bare skulle danse. Da jeg skjønte det, tok jeg en dags betenkningstid og rådførte meg med mamma og pappa. Og så takket jeg ja, fortalte hun til Se og Hør den gang.

Farfar Arnold Børud (70) startet musikkeventyret - med kristne sanger. På 80-tallet var kassettene til Børud-gjengen heftig spilt på barnerom over hele Norge. Da Arnolds unger ble eldre, dannet han bandet Arnold B Family.

PORTUGAL: Alexander Rybaks dansere er klare for den store finalen i Eurovision. Nå som det nærmer seg kjenner de nervene snike seg på... Video: Privat / Emilie Rydning Vis mer

Lisas pappa Thomas Børud (48) har ført musikkinteressen videre. Han var produsent og skrev melodier for Lisa, som hadde enorm suksess som barnestjerne.

Hun solgte over 120 000 plater før hun la opp som 16-åring.

Rybaks hemmelige våpen

Tidligere i år dukket 22-åringen opp på scenen igjen. Denne gang som danser for Alexander Rybak i Eurovision.

Hun både danset og koret på låten «That’s How You Write a Song».

Hun stortrivdes med å jobbe med Melodi Grand Prix-legenden.

- Alexander er utrolig dyktig! Han er fabelaktig på det han gjør og superflink til å videreformidle hva han ønsker og hva visjonen hans er. I tillegg er han superhyggelig og skaper masse god energi i gruppa, fortalte hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Hun har jo ikke noe balltalent