MISTET SIN STØTTESPILLER: Tom Cruise har fått støtte av moren gjennom hele sin skuespillerkarriere. Angivelig skal det har vært henne som pushet han inn i skuespilleryrke. Foto: NTB Scanpix. 
MISTET SIN STØTTESPILLER: Tom Cruise har fått støtte av moren gjennom hele sin skuespillerkarriere. Angivelig skal det har vært henne som pushet han inn i skuespilleryrke. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Tom Cruise:

Moren til Tom Cruise funnet død

Tom Cruise sin største støttespiller var hans mor, Mary Lee South. Forrige uke ble hun funnet død i sitt eget hjem. 

(Seoghør.no): Tom Cruises (54) mor, Mary Lee South, har vært sønnens største støttespiller gjennom hans karriere i Hollywood.

13. februar delte People den triste nyheten om at Mary Lee hadde gått bort, 80 år gammel, og at hun sovnet inn. Mary Lee ble funnet død i hjemmet sitt forrige uke.

Angivelig skal det ha vært uspesifiserte helseårsaker som ligger til grunne for hennes bortgang.

Amanda Lundberg, en talsperson for Cruise, har bekreftet overfor USA Today at Peoples detaljer om hennes bortgang stemmer.

Saken fortsetter under bildet.

TETT FORHOLD: Tom Cruise har hatt et tett forhold til moren, Mary Lee. Forrige uke ble hun funnet død. Her er de to sammen på den røde løperen under Golden Globe Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix. 
TETT FORHOLD: Tom Cruise har hatt et tett forhold til moren, Mary Lee. Forrige uke ble hun funnet død. Her er de to sammen på den røde løperen under Golden Globe Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

I helgen ble det avholdt en seremoni til minne om Mary Lee, som fant sted i hennes lokale kirke.

Cruise var til stede sammen med sine tre søstre, Lee Ann DeVette (57), Cass Mapother (55) og Marian Henry (52). Venner og nær familie var også tilstede. Dette skriver USA Today.

Tett forhold til moren

Angivelig skal det ha vært Mary Lee som oppfordret sønnen til en karriere i Hollywood og det skal ha vært hun som fikk ham til å prøve ut teaterproduksjoner på videregående.

Cruises foreldre, Mary Lee og Thomas Cruise Mapother, skal ha vært ulykkelige i ekteskapet og skilte derfor lag 1974. Mary Lee giftet seg på nytt med Jack South, Cruises stefar, i 1978.

SKILT TRE GANGER: Tom Cruise var gift med skuespiller Katie Holmes, men paret skilte lag i 2012. Katie var Toms tredje kone. Foto: NTB Scanpix. 
SKILT TRE GANGER: Tom Cruise var gift med skuespiller Katie Holmes, men paret skilte lag i 2012. Katie var Toms tredje kone. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Mapother døde av kreft i 1984.

Da Cruise hadde et ønske om å bli skuespiller fikk han full støtte og godkjennelse av moren og stefaren.

- Vi ga ham begge en helhjertet tillatelse, fortalte Mary Lee til Rolling Stone i 1986.

Gift tre ganger

Nyheten om at filmstjerneparet Katie Holmes (37) og Tom Cruise skulle skilles, slo ned som en bombe i Hollywood i 2012.

Det var Katies advokat Jonathan Wolfe som den gang bekreftet at Tom og Katie ikke lenger var et par.

- Dette er et privat anliggende for Katie og hennes familie. For Katie har det alltid vært viktigst hva som er best for hennes datter.

Tom Cruise og Katie Holmes ble sett på som et av Hollywoods mektigste kjendispar. I 2006 fikk de datteren Suri (10) sammen, og giftet seg samme år.

Det var Katies første ekteskap og Toms tredje. Han har tidligere vært gift med Mimi Rogers (60), og Hollywood-stjernen Nicole Kidman (49), som han har to barn med.

Toms sterke forhold til den omstridte religionen scientologi skal ifølge flere medier ha ført til gnisninger mellom paret, i tillegg til at paret hadde måttet tilbringe mye tid fra hverandre på grunn av hans filmkarriere.

SKILT: Tom var også gift med Nicole Kidman. Også dette forholdet tok slutt. Foto: NTB Scanpix. 
SKILT: Tom var også gift med Nicole Kidman. Også dette forholdet tok slutt. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Etter 11 års ekteskap med Nicole ville Tom plutselig skilles, og først 11 år etter bruddet, i 2012, fortalte Kidman for første gang at skilsmissen kom som lyn fra klar himmel på henne.

- Jeg trodde livet vårt sammen var perfekt. Det tok utrolig lang tid for meg å komme meg på beina igjen. Det var et sjokk, forteller hun åpenhjertig til bladet DuJour.

Når skuespilleren ser tilbake på forholdet innrømmer hun at Tom var midtpunktet i livet hennes - noen ganger til en usunn grad.

- Vi levde i en egen boble, bare vi to. Og vi ble veldig avhengig av hverandre. Jeg var totalt bundet til ham og ville gått til jordens ende for ham. Jeg var som forhekset og dypt forelsket.

I dag er Nicole lykkelig gift med country-stjernen Keith Urban (49) og sammen lever de et roligere liv utenfor Hollywood-galskapen med døtrene deres Sunday Rose (7) and Faith Margaret (5).

LES OGSÅ: - Savnet kommer når jeg blir pratesyk i sofaen hjemme