Moren til Marcus og Martinus fikk kreft

Stjerne-tvillingene Marcus og Martinus har turnert Norge rundt for å støtte saken som ligger deres hjerter nærmest.

VIKTIG BIDRAG: Tenåringsidolene Marcus & Martinus hylles av Kreftforeningen for sitt flotte engasjement. Foto: Max Emanuelson
VIKTIG BIDRAG: Tenåringsidolene Marcus & Martinus hylles av Kreftforeningen for sitt flotte engasjement. Foto: Max Emanuelson Vis mer

SEOGHØR.NO: Tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (14) tar Norge med storm.

I vinter turnerte popduoen for fjerde år på rad sammen med P4s artister på Vinterlyd, for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Det er en sak som ligger de to 14-åringene svært nær.

– Vi synes det er en viktig sak å støtte. Både mamma og bestefar har hatt kreft, så derfor er den viktig for oss også.

- Vi synes også det er fantastisk å stå på store scener i hele Norge og møte fans og publikum der, forteller de blide sjarmørene til Se og Hør.

Sterke møter

Guttene har også engasjert seg for Treffpunkt, som er en møteplass for barn og
unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen. Der fikk de mange møter som de aldri vil glemme.

Saken fortsetter under bildet.

- SAMMEN MOT KREFT: For 11. år på rad arrangerte P4 og Kreftforeningen gratisfestivalen Vinterlyd. Fra venstre: Marcus, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Julie Bergan, Petter «Katastrofe» Kristiansen, Martinus og P4-programleder Michael Andreassen. Foto: Eventpartner
- SAMMEN MOT KREFT: For 11. år på rad arrangerte P4 og Kreftforeningen gratisfestivalen Vinterlyd. Fra venstre: Marcus, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Julie Bergan, Petter «Katastrofe» Kristiansen, Martinus og P4-programleder Michael Andreassen. Foto: Eventpartner Vis mer

– Det som har gjort størst inntrykk på treffpunkt hos Kreftforeningen, var å møte andre på vår alder som kanskje har mistet mamma eller pappa, forteller Marcus.

Pappa er alltid med

Livet som popstjerne er til tider hektisk.

Heldigvis har guttene med seg pappa Kjell Erik (44) som lærer når de turnerer.

– Hva er favorittaktivitetene dere gjør sammen og med foreldrene deres?

– Aktiviteten vi gjør mest er musikk. Da er pappa alltid med oss. Vi elsker å trene, og da er også pappa med. Når vi er hjemme så prøver vi å dra på tur ute når vi har tid. Da er alle i familien med.

– Hva gjør dere på kveldene når dere er sammen med familien og slapper av?

– Når vi er sammen så er det ofte etter vi har vært på trening. Da spiser vi god kveldsmat, ser litt på TV og bare slapper av. Hvis vi ikke leser til prøver da.

Saken fortsetter under bildet.

GODT SELSKAP: Pappa Kjell Erik er alltid med Marcus & Martinus på turné. Han sørger også for at tvillingsønnene henger med i skolearbeidet. Foto: Anders Martinsen
GODT SELSKAP: Pappa Kjell Erik er alltid med Marcus & Martinus på turné. Han sørger også for at tvillingsønnene henger med i skolearbeidet. Foto: Anders Martinsen Vis mer

Beatles-tilstander

Poptvillingene har for lengst blitt vant til å møte tusenvis av skrikende fans når de opptrer.

– Hvordan klarer dere å slippe unna fansen?

– Fansen vår er fantastisk. De møter opp på flyplasser, på hoteller og på konserter. De laster ned og hører på musikken vår. Uten dem hadde vi ikke vært der vi er nå. Men vi har sikkerhetsvakter som skjermer oss, slik at det ikke blir for mye. Da går vi bakveier ut hoteller, og blir fraktet til hemmelige plasser før konserter, forteller guttene.

Takknemlig

Kreftforeningen setter stor pris på innsatsen og det brennende engasjementet til de to populære tenåringene.

– Vi er utrolig glade for at Marcus og Martinus, og de andre artistene, støtter opp om vår innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft gjennom å bli med på Vinterlyd-turnéen, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

– At de to har et brennende engasjement for kreftsaken ble veldig tydelig da artistene tok turen innom våre Treffpunkt underveis på turnéen.

- Her skapte de en flott opplevelse for alle som var til stede, og delte også sin erfaring med sykdommen. Marcus og Martinus er flotte ambassadører for oss og kreftsaken, understreker generalsekretæren.

LES OGSÅ: - Vi har veldig lyst på kjærester