- Moren min hadde psykiske problemer

Kjell Magne Bondevik fryktet han var genetisk disponert.

Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
MED KONA: Kjell Magne er gift med kona Bjørg. De har tre barn sammen. Foto: FameFlynet Norway
MED KONA: Kjell Magne er gift med kona Bjørg. De har tre barn sammen. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

SEOGHØR.NO: Det er en åpenhjertig Kjell Magne Bondevik (66) som deler sin historie om moren sin i boken «Mor - En hyllest».

Den tidligere statsministeren forteller om at moren slet med psykiske problemer. Bondeviks mor gikk bort i 1976.

«I ettertid har jeg fått vite at mor slet med depresjoner og psykiske problemer. Jeg visste hun var dårlig i perioder, men ingen satte ord på hva det egentlig handlet om den gangen. Jeg tenkte mye på henne da jeg selv opplevde å bli deprimert. Psykiske problemer er fortsatt tabubelagte i samfunnet vårt, og jeg har har ønsket å alminneliggjøre dette.»

- Mor betød veldig mye for meg. Hun døde altfor tidlig. Jeg var jo bare 29 år. Da jeg ble utfordret til å bli intervjuet om henne, og begynte å tenke på hva hun har betydd, skjønte jeg egentlig mer av mitt eget liv og mine sinnsstemninger som jeg har arvet mye fra henne, forteller Bondevik til Her og Nå.

I boken forteller den tidligere statsministeren om at han fryktet han var genetisk disponert. Bondevik slet selv tidligere med depresjon mens han satt som statsminister for Sentrumsregjeringen i 1998.

«Jeg kom inn i en ond sirkel. Problemene kvernet rundt i hodet både dag og natt. Søvnløsheten gjorde meg trøtt og sliten, og etter hvert kjentes det som om det oppsto «vegger» i hodet. Jeg ble mer og mer fraværende og mistet konsentrasjonen. Uro ble til angst, og til tider følte jeg meg handlingslammet», skrev Bondevik i sin egen bok, «Et liv i spenning», som kom ut for syv år siden.

LES OGSÅ: Fant brudekjolen som 13-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer