Moren måtte ta ulovlig abort

Mark Ruffalo tar standpunkt i åpenhjertig brev.

ÅPENHJERTIG: Mark Ruffalo kjemper for at abort skal bli lovlig for en kvinne verden over, og postet et åpenhjertig brev hvor han forteller om moren som ble tvunget til abort i ung alder. Han påpeker at det foregår på samme måte flere steder i verden Foto: All Over Press
ÅPENHJERTIG: Mark Ruffalo kjemper for at abort skal bli lovlig for en kvinne verden over, og postet et åpenhjertig brev hvor han forteller om moren som ble tvunget til abort i ung alder. Han påpeker at det foregår på samme måte flere steder i verden Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hollywood-skuespiller Mark Ruffalo (45) viser sin støtte til «fri abort»-organisasjonen «Stop Patriarchy» i et åpenhjertig og ærlig brev hvor han forteller om sin egen mor Marie Rose som ble tvunget til å ta hemmelig abort i ung alder:

«Jeg er en mann, og jeg kunne ha sagt at dette ikke har noe med meg å gjøre. Foruten det faktum at jeg har to døtre, og at jeg har en mor som måtte gjennomføre en abort da det på det tidspunktet var ulovlig i den staten å utføre slike inngrep.

Det kostet henne 3600 kroner. Det var traumatiserende for henne. Det var skamfullt, slaskete og nedverdigende. Jeg ble skrekkslagen da jeg hørte om historien, og sjokkert over hvordan et samfunn kan få en kvinne til å gå igjennom noe slikt. Jeg forsto meg ikke på mangelen på menneskelighet, og i dag er dessverre intet unntak.

Jeg ønsker ikke at verden skal bli slik som den en gang var, hvor kvinner måtte flykte fra stat til stat midt på natten, for å stoppe et uønsket svangerskap på et billig, lugubert hotell. Hvor en utveksling av 3600 kroner blir valutaen på en ung kvinnes liv».

Verden over kjemper flere «anti-abort»-grupper mot at selvbestemt abort skal være en kvinnes rett, og motstanden mot inngrepet begrunnes også ofte med religiøse argumenter.

I 1964 ble abort tillatt i Norge inntil 12. svangerskapsuke.

Mark Ruffalo, kjent fra filmer som «The Avengers», «Now Yu See Me» og «The Kids Are Alright», har døtrene Odette (6), Bella Noche (8) og sønnen Keen (12). Han er gift med den fransk-amerikanske skuespilleren Sunrise Coigney (40).

Les hele brevet skrevet av Mark Ruffalo her (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Kate Hudson ble misbrukt i abort-reklame

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer