THE FOX-SUKSESS: Musikkprodusent Mikkel S. Eriksen med kona Hege Fossum Eriksen. Foto: Scanpix
THE FOX-SUKSESS: Musikkprodusent Mikkel S. Eriksen med kona Hege Fossum Eriksen. Foto: ScanpixVis mer

Moren fikk Alzheimer som 50-åring

- Det å tenke på at jeg skal miste mammaen min, er kjempetøft, sier «Stargate»-Mikkel.

SEOGHØR.NO: Stjerneprodusenten Mikkel Eriksen (41) har hatt en svært vellykket karriere, men han har ikke hatt det like lett på hjemmebane. For ti år siden fikk han nemlig sjokkbeskjeden om at moren hadde fått diagnosen Alzheimer – i en alder av kun 50 år, skriver Dagbladet, saken kan leses i sin helhet på Dagbladet pluss.

 Selv om moren allerede har levd med sykdommen i ti år er hun fremdeles svært oppegående. Hun bor blant annet i egen leilighet i Oslo og har kjæreste.

- Det å tenke på at jeg skal miste mammaen min, er kjempetøft. Vi har også vært rammet av kreft i familien. Det var veldig tøft, men der har du et håp, og i vårt tilfelle gikk det veldig bra. Det å måtte fortelle barna at bestemor er syk, og at hun mest sannsynlig ikke kommer til å bli mye bedre, er supertrist. Det høres kanskje ekstremt ut, men på mange måter blir det som du mister en person, forteller han til Dagbladet.

Produsenten og låtskriveren vokste opp som enebarn og bor med kone og to barn i New York.

Nå har Eriksen engasjert seg i årets TV-aksjon, hvor pengene går til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

Sammen med «Stargate»-kollegaen Tor Erik Hermansen herjet internasjonale hitlister med låter de har skrevet og produsert for blant annet Rihanna, Katy Perry og Usher. Det er også denne duoen som står bak Ylvis-brødrenes knallsuksess «The Fox».