Nora Mørk:

Moren diagnostisert med brystkreft

- Mamma er det kjæreste jeg har.

TÅREVÅTT: Håndballspiller Nora Mørk var i tårer da hun fortalte om morens kreftsykdom overfor TV 2. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
TÅREVÅTT: Håndballspiller Nora Mørk var i tårer da hun fortalte om morens kreftsykdom overfor TV 2. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble det kjent at håndballspiller Nora Mørk (29) er klar for Vipers. Det skriver Fædrelandsvennen. Det er 29-åringen selv som bekrefter overgangen.

Bakspilleren, som tidligere har vunnet pris som verdens beste, skal spille på Sørlandet det neste året.

For en liten uke siden skrev TV 2 at bakspilleren, som har vært skadet siden overgangen fra ungarske Györ til rumenske CSM Bucuresti for ett år siden, ønsket seg tilbake til Norge.

Kort tid senere meldte TV 2 at Mørk ønsker å reise hjem til Norge grunnet sykdom i nær familie.

- På grunn av alvorlige helseproblemer i familien min, bestemte jeg meg for å flytte hjem til Norge i nærmeste framtid. Dermed kan jeg være nær mine kjære i en veldig vanskelig periode. Både treneren min og ledelsen i CSM Bucuresti har vist stor forståelse for min situasjon. Jeg er dypt takknemlig for måten de har håndtert det på. Jeg ønsker alle på laget lykke til videre, fortalte Mørk i en pressemelding.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

- Familien betyr alt

Fredag ble kontrakten med den rumenske klubben terminert. Nå avslører Nora Mørk grunnen overfor TV 2.

- Det var ikke planen å dra hjem nå, men for tre uker siden ble moren min (Tirill, journ.anm.) diagnostisert med brystkreft, sier Mørk til TV 2.

TV 2 skriver at 29-åringens tårer trillet mens hun fortalte om sjokkbeskjeden:

- De som kjenner meg, vet at familien betyr alt. Mamma er det kjæreste jeg har. Det tok meg ikke veldig lang tid på å bestemme meg for at jeg ville hjem.

MOR OG DATTER: Her er Nora Mørk og moren Tirill Mørk avbildet sammen i 2014 etter kampen mot Danmark i EM. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Her er Nora Mørk og moren Tirill Mørk avbildet sammen i 2014 etter kampen mot Danmark i EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mørk forteller at hun er takknemlig for at den rumenske klubben slapp henne fri:

- Tanken på å sitte nede i Romania når moren min går gjennom noe så tøft, er utenkelig. Jeg vil alltid sette familien først, forteller hun, og legger til at moren er i de beste hender, men legger ikke skjul på at det blir en tøff tid fremover.

Nora Mørk har markert seg som en av de beste håndballspillerne i landet. Blant annet har hun en lang karriere på Norges kvinnelandslag. De siste årene har hun spilt for klubben Györ i Ungarn og CSM Bucuresti i Romania.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Om sorgen: - Man tar på seg en maske

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer