Nora Mørk:

Moren diagnostisert med brystkreft

- Mamma er det kjæreste jeg har.

TÅREVÅTT: Håndballspiller Nora Mørk var i tårer da hun fortalte om morens kreftsykdom overfor TV 2. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
TÅREVÅTT: Håndballspiller Nora Mørk var i tårer da hun fortalte om morens kreftsykdom overfor TV 2. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble det kjent at håndballspiller Nora Mørk (29) er klar for Vipers. Det skriver Fædrelandsvennen. Det er 29-åringen selv som bekrefter overgangen.

Bakspilleren, som tidligere har vunnet pris som verdens beste, skal spille på Sørlandet det neste året.

For en liten uke siden skrev TV 2 at bakspilleren, som har vært skadet siden overgangen fra ungarske Györ til rumenske CSM Bucuresti for ett år siden, ønsket seg tilbake til Norge.

Kort tid senere meldte TV 2 at Mørk ønsker å reise hjem til Norge grunnet sykdom i nær familie.

- På grunn av alvorlige helseproblemer i familien min, bestemte jeg meg for å flytte hjem til Norge i nærmeste framtid. Dermed kan jeg være nær mine kjære i en veldig vanskelig periode. Både treneren min og ledelsen i CSM Bucuresti har vist stor forståelse for min situasjon. Jeg er dypt takknemlig for måten de har håndtert det på. Jeg ønsker alle på laget lykke til videre, fortalte Mørk i en pressemelding.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

- Familien betyr alt

Fredag ble kontrakten med den rumenske klubben terminert. Nå avslører Nora Mørk grunnen overfor TV 2.

- Det var ikke planen å dra hjem nå, men for tre uker siden ble moren min (Tirill, journ.anm.) diagnostisert med brystkreft, sier Mørk til TV 2.

TV 2 skriver at 29-åringens tårer trillet mens hun fortalte om sjokkbeskjeden:

- De som kjenner meg, vet at familien betyr alt. Mamma er det kjæreste jeg har. Det tok meg ikke veldig lang tid på å bestemme meg for at jeg ville hjem.

MOR OG DATTER: Her er Nora Mørk og moren Tirill Mørk avbildet sammen i 2014 etter kampen mot Danmark i EM. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Her er Nora Mørk og moren Tirill Mørk avbildet sammen i 2014 etter kampen mot Danmark i EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mørk forteller at hun er takknemlig for at den rumenske klubben slapp henne fri:

- Tanken på å sitte nede i Romania når moren min går gjennom noe så tøft, er utenkelig. Jeg vil alltid sette familien først, forteller hun, og legger til at moren er i de beste hender, men legger ikke skjul på at det blir en tøff tid fremover.

Nora Mørk har markert seg som en av de beste håndballspillerne i landet. Blant annet har hun en lang karriere på Norges kvinnelandslag. De siste årene har hun spilt for klubben Györ i Ungarn og CSM Bucuresti i Romania.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Om sorgen: - Man tar på seg en maske

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer