Atle Pettersen:

Moren ble syk:
- Vært min klippe

Lørdag kveld går guttedrømmen i oppfyllelse. Det er imidlertid én som mangler i salen.

VANSKELIG: Lørdag står han på scenen foran «hele» Norge. Det blir likevel med en viss bismak. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
VANSKELIG: Lørdag står han på scenen foran «hele» Norge. Det blir likevel med en viss bismak. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Pyroen varmes opp, glitterkanonene står på vent og fans landet rundt gjør seg klare for å stemme for harde livet.

I kveld skal det avgjøres hvem som er vinneren av Melodi Grand Prix 2022.

FINALEKLAR: Atle Pettersen fikk en overrakselse av en MGP-legende etter å ha mottatt massiv kritikk. Video: NRK / Atle Pettersen Vis mer

Den store musikkfesten blir både hatet og elsket av folk, men for noen er deres største drøm å stå på scenen og få lov til å representere Norge i Eurovision.

En av dem er Atle Pettersen (33), som tok seg videre fra delfinalen forrige lørdag. Nå er han klar for å gi sitt alt i finalen.

Ingen nerver - ennå

Når noen har drømt om en MGP-finale i flere år, er det lett å tro at pulsen deres stiger til værs jo nærmere vi kommer den store dagen.

Atle Pettersen tar derimot all kaos med knusende ro. Inntil videre, i hvert fall.

STIKK: Atle Pettersen gikk videre til finalen i Melodi Grand Prix - og benyttet anledningen til å komme med et stikk til NRKs anmelder. Video: NRK Vis mer

- Nervene er faktisk ganske rolige. Jeg har prøvd å analysere hva det er jeg blir nervøs for, og prøvd å utsette det til at det kommer etter at jeg har sunget, forteller han til Se og Hør.

- Nå fokuserer jeg bare på å synge sangen så godt som jeg kan.

For å synge, det kan han. Pettersens første store opptreden kom da han bare var 13 år, da han deltok i Melodi Grand Prix Junior med sangen «Hekta på brett».

DEN GANG DA: Atle Pettersen har stått på MGP-scenen før - den gang i barneversjonen av konkurransen. Her med Stine, som han sang med den gang. Foto: NRK
DEN GANG DA: Atle Pettersen har stått på MGP-scenen før - den gang i barneversjonen av konkurransen. Her med Stine, som han sang med den gang. Foto: NRK Vis mer

Helt siden den gang har han drømt om å delta i den «voksne versjonen».

- Det har alltid vært en kjempestor drøm for meg, og spesielt det å få sjansen til å representere landet sitt. Lille-Atle ville sett på meg nå og vært stolt. «Yes, we made it», sier en kry Pettersen.

Ble slaktet

Tyve år har gått siden 13 år gamle Atle sto i Oslo Spektrum og sang om skateboard. Han forteller til Se og Hør at han er sjokkert over at han står i årets finale.

Bidraget hans, låten «Masterpiece», ble nemlig slaktet av NRKs anmelder Espen Borge.

SLEMT: I det nye programmet «Spice of life», har Stian Blipp dratt frem skjult kamera, og en som virkelig får gjennomgå, er artist og kompis Atle Pettersen. Video: Rød Løper Vis mer

«Låta er skrevet om et barn, men virker heller å være skrevet av et barn. Som voksen mann må man kunne grave litt dypere i kreativiteten enn disse tekstlinjene her, altså», var blant det som sto i Borges anmeldelse.

- Sangen ble dømt nedenom og hjem av anmeldere og på oddsen, det var mange som avfeiet låten. Nå har det jo vist seg at noen potensielt tok litt feil. Jeg er helt overveldet av den positive responsen jeg har fått, forteller han.

Mister finalen

Selv om stemmene tilsier at han har flere som heier på ham, er det heiagjengen på hjemmebanen som betyr aller mest for 33-åringen.

- Mamma har vært min klippe i alle år, og har vært en av de viktigste for musikken min. Hun var den som var med på øvinger, konserter og kjørte meg til sangtimer. Hun har vært en veldig viktig skikkelse.

- KLIPPE: Atle Pettersen har et nært forhold til moren Berit. Her er han fotografert med henne og samboeren Cathrine Eide for noen år siden på en premiere. Foto: Tore Skaar
- KLIPPE: Atle Pettersen har et nært forhold til moren Berit. Her er han fotografert med henne og samboeren Cathrine Eide for noen år siden på en premiere. Foto: Tore Skaar Vis mer

Lørdag hører med til sjeldenhetene, hvor moren Berit ikke får være til stede under et av sønnens store øyeblikk.

Bare dager før finalen ble hun syk med en infeksjon i kroppen, som måtte behandles raskt. Hun ble derfor innlagt på sykehuset og fikk ikke mulighet til å reise til Trondheim.

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

For Pettersen var det en tung beskjed å få.

- Hun er heldigvis på bedringens vei nå, men hun har jo alltid pleid å være med og støtte meg. Jeg skulle ønske at hun kunne vært med, men jeg vet at hun vil sitte i sofaen og heie.

Synger for datteren

Heldigvis blir ikke Pettersen mutters alene i Trondheim. Til Se og Hør forteller han at det har samlet seg en liten heiagjeng, med kona Cathrine Eide (33) i spissen.

For 13 måneder siden ble paret foreldre til datteren Demi, som MGP-sangen «Masterpiece» handler om. Pettersen har tidligere uttalt overfor Se og Hør at det betyr mye for ham å synge akkurat denne låten i konkurransen.

SCENESHOW: Atle Pettersen gleder seg til å stå på scenen i Trondheim på lørdag. Foto: Ulrik Kramer/NRK
SCENESHOW: Atle Pettersen gleder seg til å stå på scenen i Trondheim på lørdag. Foto: Ulrik Kramer/NRK Vis mer

- Jeg hadde lydprøver i går, og det ble litt mye for meg. Jeg klarte å synge deler av sangen, men så begynte jeg å gråte. Alle puslespillbitene falt på plass og det føltes ut som et lite øyeblikk av magi i rommet.

Lille Demi skjønner naturligvis ikke helt hva pappas jobb er helt ennå. Men Pettersen har klare tanker om hva han vil at datteren skal synes om ham om noen år:

MUSIKKFEST: Ni finalister kjemper om å skulle representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool. Reporter: Anabelle Bruun. Video: NRK/NTB. Vis mer

- Etter hvert som hun blir eldre så håper jeg jo at hun blir stolt og synes at det jeg gjør er stas, sier han, før han tenker seg litt om og legger til:

- Og kanskje litt flaut.

LES OGSÅ: Husker du disse MGP-deltakerne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer