Fire i familie på seks drept

Mor og tre barn døde

Kolliderte med lastebil. Nå er årsaken klar.

FAMILIEN NESTEN UTRADERT: Foreldrene Josh og Zoe Powell med barna Amelia, Phoebe, Penny og Simeon. Nå er bare Josh og Penny igjen. Foto: Thames Valley Police
FAMILIEN NESTEN UTRADERT: Foreldrene Josh og Zoe Powell med barna Amelia, Phoebe, Penny og Simeon. Nå er bare Josh og Penny igjen. Foto: Thames Valley Police Vis mer
Publisert

I det ene øyeblikket var familien Powell på seks sammen på tur, på vei hjem fra et besøk hos barnas besteforeldre. I det neste var mamma Zoe (29), Phoebe (8), Amelia (4) og Simeon (6) døde, etter at sjuseteren deres kom over i motgående kjørefelt og krasjet med en fullastet lastebil på 36 tonn, ifølge BBC News.

I bilen satt også pappa Josh og yngstedatteren Penny (18 mnd.). De overlevde ulykken, som skjedde på hovedveien A40 gjennom Oxfordshire i England 12. oktober i fjor.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Husker ingenting

Josh har fortalt at han ikke husker noe av ulykken, som rev bort nesten hele familien hans.

- Jeg var velsignet med fire fantastiske barn, hvis livsglede og eventyrlyst holdt meg sysselsatt på best tenkelige måte (...) Nå som vi har tid til å områ oss og sørge, er dette utfordringen ved det overveldende tapet vi føler som familie, skrev Josh ei drøy uke etterpå på Thames Valley Polices Facebook-side.

Bare måneder før ulykken mistet familien alt de eide da boligen deres brant ned.

Ulykken er mye omtalt i Storbritannia, og det store spørsmålet har vært hvordan den bunnløst tragiske ulykken kunne skje.

REVET BORT: Både mamma Zoe og tre av de fire barna døde i ulykken. Foto: Thames Valley Police
REVET BORT: Både mamma Zoe og tre av de fire barna døde i ulykken. Foto: Thames Valley Police Vis mer

Nå foreligger en ulykkesrapport, ifølge Sky News. Den konkluderer med at Zoe, som førte bilen, plutselig styrte bilen skarpt til høyre, inn i motgående kjørefelt - men at det etter alt å dømme skjedde ved et uhell.

Trolig et uhell

Rettsmedisiner Darren Salter vitnet under en rettshøring i Oxford. Han har undersøkt hvorvidt Zoe kan ha forårsaket ulykken med vilje, men konkluderer med at det ikke foreligger noe bevis som understøtter at 29-åringen hadde til hensikt å skade seg selv og familien.

- Det skyldes mer sannsynlig utmattelse og distraksjon, eller en kombinasjon av de to - og at styrekommandoen var en førerfeil, sa Salter.

Subaru-sjuseterens kjørecomputer viser at cruisekontrollen var aktivert, og at bilen holdt fartsgrensa på 60 miles i timen (ca. 100 kilometer i timen). I siste øyeblikk før ulykken ble gasspedalen trykket ned istedenfor bremsen - et ikke ukjent fenomen under slike omstendigheter.

BILULYKKE: Det var lenge stille fra Kevin Hart etter at han var involvert i en dramatisk bilulykke i september. Nå har den populære komikeren og programlederen endelig delt en video om helsetilstanden. Video: Rød løper Vis mer

I forbindelse med at etterforskningen av ulykken nå er avsluttet, har familien offentliggjort en uttalelse, igjen via politiet.

- Muligheten for at en slik liten distraksjon kan ha forårsaket slik en forferdelig ulykke, bør være en smertefull påminner for alle om at veier er farlige steder; et eneste øyeblikks handlinger har ødelagt en hel familie og etterlatt et varig inntrykk på alle rundt dem.

LES OGSÅ: - Dødsdommen er tung å bære

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer