Kennedy-klanen:

Mor og sønn (8) antatt døde

Søket etter Robert F. Kennedys barnebarn og hennes sønn er avbrutt etter at de to ble meldt savnet torsdag.

FAMILIETRAGEDIE: Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen Gideon (8) er antatt døde etter at de forsvant på padletur. Her med ektemann og far David KcKean og deres tre andre barn. Foto: NTB scanpix
FAMILIETRAGEDIE: Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen Gideon (8) er antatt døde etter at de forsvant på padletur. Her med ektemann og far David KcKean og deres tre andre barn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Baltimore ble det fredag satt i gang et søk etter to savnede båter. I båtene var medlemmer av Kennedy-familien - Maeve Kennedy Townsend McKean (40) og hennes sønn, åtte år gamle Gideon.

Maeve er barnebarnet til den tidligere senatoren Robert F. Kennedy, som ble skutt og drept 6. juni 1968.

Fredag kveld, lokal tid, kunngjorde kystvakten at er søket etter mor og sønn innstilt. I en uttalelse forteller Maeves mor, Kathleen Kennedy Townsend, at de ikke lenger har noe håp om å se familiemedlemmene sine i live.

- Det er med dyp sorg at jeg deler nyhetene om at søket for min kjære datter Maeve og mitt barnebarn Gideon har gått fra en redningsaksjon til leteaksjon, forteller hun.

LETEAKSJON: Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen hennes Gideon har vært savnet siden fredag. Foto: Georgetown University Health Initiative
LETEAKSJON: Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen hennes Gideon har vært savnet siden fredag. Foto: Georgetown University Health Initiative Vis mer

- Forferdelig tap

- Våre hjerter er knust, men til tross for det skal vi prøve å tilkalle Guds nåde og den styrken vi har til å hedre håpet, energien og lidenskapen Maeve og Gideon satte til denne verdenen. Familien min takker alle for den overveldende kjærligheten og bønnene mens vi sørger og prøver å bære dette forferdelige tapet, sier hun videre.

McKean leder det globale helseinitiativet ved Georgetown-universitetet. Hun er gift og har til sammen tre barn med ektemannen David McKean. Hun og Gideon ble meldt savnet rett før fem på ettermiddagen, lokalt tid, torsdag.

CBS skriver at de ifølge myndighetene skal ha padlet ut for å hente en ball, men at de ikke klarte å padle tilbake til kysten.

Forsvant på padletur

Vitner skal ha beskrevet to personer som slet med komme tilbake til kysten med en kano, og de ble ikke sett siden. Rundt to timer etter at de ble meldt savnet dukket en veltet kano opp, som matchet beskrivelsen til den moren og sønnen var i.

FORSVANT HER: Maeve og sønnen Gideon forsvant fra Chesapeake Bay torsdag. Foto: NTB scanpix
FORSVANT HER: Maeve og sønnen Gideon forsvant fra Chesapeake Bay torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det skal ha vært vindfullt, men sol, da de forsvant.

- På vegne av folket i Maryland uttrykker jeg vår ektefølte sympatier og bønner gjennom denne vanskelige tida, sa guvernør Larry Hogan under en pressekonferanse fredag.

Fredag søkte kystvakten etter mor og sønn, og det ble blant annet benyttet helikopter i aksjonen.

LES OGSÅ: Avslører psykisk lidelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer