«Businessfellen»:

Moods-Simen blir rådgiver i ny versjon av «Luksusfellen»

«Moods of Norway»-Simen stilte opp i TV3s nye program som rådgiver før konkursen i hans eget selskap ble kjent.

PROFILERTE KUNDER: Moods of Norway-gründerne Simen Staalnacke og Peder Børresen har hatt en rekke profilerte nordmenn på kundelista. Her er de fotografert sammen med hockeystjernen Mats Zuccarello Aasen, i forbindelse med hans egen kolleksjon for klesmerket. Foto: Tor Lindseth
PROFILERTE KUNDER: Moods of Norway-gründerne Simen Staalnacke og Peder Børresen har hatt en rekke profilerte nordmenn på kundelista. Her er de fotografert sammen med hockeystjernen Mats Zuccarello Aasen, i forbindelse med hans egen kolleksjon for klesmerket. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tidligere i september ble det kjent at det norske moteeventyret Moods of Norway hadde gått konkurs etter 14 år. Selskapet ble grunnlagt i 2003, og hadde flere butikker rundt om i landet.

Det ble imidlertid dårlig butikk etter hvert, og i fjor hadde de et resultat før skatt på minus 30 millioner kroner. Derfor valgte de, etter flere år med varierende sjø, å slå seg selv konkurs.

To uker etter konkursmeldingen gjør mennene bak motebedriften riktignok et nytt forsøk.

- Vi har kjøpt tilbake hele konkursboet, Brandstad-kjeden, Moods USA, Moods Sverige, varelager, innbo, og varemerket, selvsagt. Alt! sier styreleder Jan Egil Flo til Fjordingen onsdag denne uka.

En av gründerne bak merket, som kom seg hele veien til Los Angeles med sitt norskinspirerte tøy, er Simen Staalnacke. Før konkursmeldingen kom, var han på innspilling med TV3 i forbindelse med et nytt program.

Deltar som ekspert

«Businessfellen» heter det, og programmet kan sies å være en slags spinoff på «Luksusfellen». Eksperter skal gå inn i bedrifter som sliter økonomisk, med håp om å snu ting rundt.

Staalnacke er med som ekspert i en av episodene.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Staalnacke for å få en kommetar om hans rolle i programmet, og hva han tenker om opptredenen i forhold til egen konkurs. Han har ikke besvart Se og Hørs gjentatte henvendelser.

KONKURS: Moods of Norway-gutta Peder Børresen og Simen Staalnacke i butikken i Hegdehaugsveien i Oslo. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONKURS: Moods of Norway-gutta Peder Børresen og Simen Staalnacke i butikken i Hegdehaugsveien i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Presseansvarlig for programmet i MTG, Linda Glomlien, forteller imidlertid at Staalnacke ikke skal være med i programmet som økonomisk ekspert.

- Simen er med i «Businessfellen» i kraft av sin ekspertise på merkevarebygging. Vi har valgt ham fordi han har vært en suksessfull gründer, uavhengig av om Moods of Norway nå er slått konkurs. Motgang kan tvert imot være en nyttig erfaring å ha med seg. I episodene han er med i, hjelper Simen noen som sliter med butikken sin, forteller hun og fortsetter:

- Det er på bakgrunn av hans kompetanse innenfor salg og markedsføring at han passer inn. Han kommer med tips og råd om alt fra utstilling i butikkene til hvordan man kan utløse flere salg.

Skiftet navn på programmet

Da konseptet først ble lansert, ble programmet presentert med tittelen «Konkursfellen». Glomlien forklarer at Moods-konkursen ikke har noe med navnebyttet å gjøre.

- Nei, faktisk ikke. Vi følte over en lengre periode at «Konkursfellen» ikke var riktig navn, da bedriftene vi tar for oss ikke nødvendigvis er på konkursens rand. Så navnebyttet ble gjort for å være mer «fair» overfor deltakerne, og det forklarer bedre hva programmet går ut på.

EKTEPAR: Privat er Simen gift med Anne Berit Valla. Foto: Tor Lindseth
EKTEPAR: Privat er Simen gift med Anne Berit Valla. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Glomlien forklarer at «Businessfellen» er en avart av «Luksusfellen», og at ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen er programledere og økonomiske rådgivere i serien. De er med i alle episodene og de har med seg ulike eksperter avhengig av hva slags business som trenger hjelp.

Serien vil fokusere seg rundt små gründerselskaper, blant annet, men også større bedrifter.

Simen Staalnacke er bare en av de mange ekspertene som er leid inn for å hjelpe de utvalgte kandidatene, ifølge TV3

MED ENGLEVINGER: Ari Behn gjorde en overraskende opptreden på Moods of Norway-show i Gamle Logen på åpningsdagen av Oslo Fashion Week i 2013. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

42 millioner i underskudd

Etter at Moods of Norway besluttet å begjære sine selskap konkurs, ble samtlige av de 18 butikkene inntil videre holdt stengt.

Moods of Norway-bostyrer Asbjørn Løvik opplyste i en pressemelding for halvannen uke siden at Moods-selskapene hadde en samlet gjeld på 112, 2 millioner kroner. Selskapenes eiendeler hadde en total verdi på 70 millioner kroner, og var dermed 42,2 millioner kroner i minus.

Overfor avisa Fjordingen vil styreleder Jan Egil Flo ikke si noe om hva slags summer de måtte ut med for å sikre seg konkursboet. Men han er tydelig på hvorfor de ønsket å kjøpe det tilbake:

- Vi måtte jo redde selskapet. Vi har fortsatt troen på det.

Flo sier til avisa at de som har vært ansatt i Stryn, der selskapet skal fortsette å ha hovedkontor, vil få den gamle jobben tilbake - hvis de ikke allerede har fått seg ny jobb. De ansatte fikk beskjeden tirsdag.

LES OGSÅ: - Kjæresten min trodde jeg var homofil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer