Erick Morillo:

Monsterhit-DJ funnet død

Ble 49 år gammel.

DØD: DJ-en Erick Morillo har gått bort. Foto: NTB Scanpix
DØD: DJ-en Erick Morillo har gått bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den internasjonale DJ-stjernen Erick Morillo, best kjent for monsterhiten «I Like to Move It», ble funnet død i Miami Beach tirsdag morgen. Han ble 49 år gammel.

Dødsfallet bekrefter politiet i Miami Beach til nyhetsnettstedet Local 10.

Poltiet forklarer at de mottok en nødsamtale fra Morillos hjem tirsdag morgen. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, og dødsfallet er under etterforskning.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Skulle i retten på fredag

Forrige måned ble Morillo arrestert etter å ha blitt beskyldt for seksuelle overgrep av voldelig karakter mot en kvinne i desember i fjor.

Ifølge The Guardian nektet han først straffskyld, men da DNA-en hans ble funnet, overga han seg til politiet 6. august.

På tidspunktet uttalte Morillos advokat at DJ-en har samarbeidet fullt ut med politiet, og påpekte at det er viktig at offentligheten forstår at politirapporten bare inneholder påstander, ifølge Metro.

ARRESTERT: Forrige måned ble Erick Morrillo arrestert. Foto: NTB Scanpix
ARRESTERT: Forrige måned ble Erick Morrillo arrestert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter planen skulle Morillo møte i retten førstkommende fredag.

Ifølge Local 10 fant hendelsen sted hjemme hos DJ-en. Kvinnen fortalte politiet at Morillo tvang seg på henne seksuelt til tross for at hun nektet.

Hun skal til slutt ha lagt seg til å sove i et annet rom, men våknet opp naken, og med Morillo stående naken på siden av sengen.

DØDE: Den amerikanske skuespilleren Galyn Görg døde i juli, etter å ha kjempet mot kreft i lang tid. Video: Instagram / Dagbladet TV Vis mer

Slet med avhengighet

Morillo ble født i New Jersey og fikk fart på karrieren i løpet av 90-tallet. Ifølge Billboard regnes han som en av verdens første DJ-stjerner.

Morillo har hatt en over 30 år lang karriere som DJ, og er som nevnt best kjent for hitlåten «I Like to Move It» fra 1994. Den gang slapp han låten under sitt tidligere artistnavn Reel 2 Real.

Låten ble blant annet brukt i de populære «Madagaskar»-filmene.

Morillo har tre ganger stukket av med seieren for Best House DJ under DJ Awards, og vunnet prisen for Best International DJ tre ganger, sist i 2009.

Morillo slet med avhengighet gjennom store deler av karrieren, og var åpen om kampene han kjempet.

Under en tale på International Music Summit i 2016 fortalte han at det å ikke lenger være på topp i karrieren ledet til misbruk av rusmidler.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

- På et tidspunkt kunne jeg ikke en gang tisse. Hver gang jeg prøvde, var det akkurat som at det satt fast, og smertene gjorde at jeg måtte dra på sykehus hvor de fikk meg til å sovne, fortalte han den gang.

Erick Morillo etterlater seg kona Yasmin Sait-Armstrong Morillo, som han giftet seg med tilbake i 2012.

LES OGSÅ: Stjernedatter (27) døde i tragisk ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer