Moneypenny og Q pensjoneres

James Bond må klare seg på egenhånd fremtiden.

PÅ EGNE BEN: Daniel Craig er den blonde versjonen av James Bond. Han klarer seg uten hjelpen fra Q og Miss Moneypenny. Foto: AP/Scanpix
PÅ EGNE BEN: Daniel Craig er den blonde versjonen av James Bond. Han klarer seg uten hjelpen fra Q og Miss Moneypenny. Foto: AP/Scanpix Vis mer
SEHER.NO: I mangfoldige år har superagenten James Bond fått hjelp av det beste teamet den britiske etterretningen har kunnet tilby.

Nå viser det seg at Bond-legendene Miss Moneypenny og oppfinnergeniet Q skal pensjoneres for godt - noe som ganske sikkert vil irritere 007's trofaste fans.

- Fakta er at de ikke lenger jobber som en del av den visjonen vi har jobbet med å lage siden Daniel Craig (39) fikk hovedrollen som James Bond, sier en filmsjef på EON som ikke vil bli navngitt, ifølge Daily Express.

Samantha Bond, som spilte Miss Moneypenny i Pierce Brosnan (54) Bond-filmer, bekrefter også at hennes karakter ikke vil bli å se i den nye Bond-filmen "Quantum of Solace".

- At de velger å ikke ha Moneypenny med i den nye filmen får jeg vel ta som et stort kompliment. Det viser jo bare at produsentene mener at jeg er uerstattelig.

Det var skuespilleren Lois Maxwell, som døde i fjor, som startet flørtingen med den barske agenten som Moneypenny. I 14 filmer var hun med inntil sin siste opptreden i "A View To A Kill" 1985.

Q er kjent som Bonds uersattelige spionasjespesialist og har levert det beste utstyret til agenten i alle filmene utenom "Live and Let Die" og "Casino Royale". Også han blir borte for godt.

- De har kanskje vært noen kjære karakterer en gang i tiden, men vi nå må vi se fremover. Å introdusere dem på nytt igjen nå ville bli som å hente tilbake minner fra Roger Moore filmene som mange mener, rett eller galt, er best å glemme, sier kilden til nettstedet.

- Og hvis vi skal satse på en fremtidig suksess med filmene må vi prøve å nå et yngre publikum som ikke er interessert i spøkelser fra fortiden.

LES OGSÅ: Daniel Craig: Avhengig av voldsspill