- Mona og jeg var litt einstøinger

For fire år siden mistet skuespiller Espen Skjønberg kona gjennom 50 år.

GIFT I 50 ÅR: Skuespillerparet Espen Skjønberg og kona Mona Hofland hadde mange gode år sammen. I 2010 mistet teaterveteranen sin kjære kone, som led av Alzheimers i flere år. Her fra Amandaprisutdelingen i Haugesund i 2004. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
GIFT I 50 ÅR: Skuespillerparet Espen Skjønberg og kona Mona Hofland hadde mange gode år sammen. I 2010 mistet teaterveteranen sin kjære kone, som led av Alzheimers i flere år. Her fra Amandaprisutdelingen i Haugesund i 2004. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag neste uke fyller skuespiller Espen Skjønberg 90 år, og samme dag hyller Nationaltheateret ham i forbindelse at han har vært ansatt ved det tradisjonsrike teateret siden 1968.

Skjønberg var gift med skuespiller Mona Hofland, inntil hennes død i 2010, og i et intervju med Dagbladet forteller den folkekjære skuespilleren at jobbene deres gjorde at de ble folkeskye:

- Mona og jeg var litt einstøinger, vi omgikk få mennesker. Denne jobben her hvor man har mange mennesker tett innpå seg, det var liksom nok. Mona og jeg unngikk store selskaper. Vi spøkte mye med at den av oss som blir igjen, får det jammen ikke moro. Men nei, jeg har vel klart meg bra, og jeg har noen få gode venner.

SIDE OM SIDE: Espen Skjønberg og kona Mona Hofland spilte ekteparet Haakon og Nelly Frydenlynd i såpeserien «Familiesagaen De syv søstre» som gikk på TV2 fra 1996 til 2000. Dette bildet er fra TV-serien. Foto: TV2
SIDE OM SIDE: Espen Skjønberg og kona Mona Hofland spilte ekteparet Haakon og Nelly Frydenlynd i såpeserien «Familiesagaen De syv søstre» som gikk på TV2 fra 1996 til 2000. Dette bildet er fra TV-serien. Foto: TV2 Vis mer

I et tidligere intervju har Skjønberg fortalt om konas Alzheimers-sykdom:

- Da jeg snakket med legen, var rådet hans at jeg ikke skulle si det til Mona. Han sa det ville være som å bruke storslegge på henne. Så jeg fortalte henne aldri at det var Alzheimers. Selv om jeg tror hun hadde en mistanke.

Skjønberg og kona spilte sammen flere ganger, blant annet i «My Fair Lady» og TV-seriene «Familiesagaen De syv søstre» og «Jul på Månetoppen».

Skuespilleren har sønnen Jo Skjønberg (65) fra et tidligere ekteskap.

LES OGSÅ: - Hun kjente meg igjen på dødsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer