Eurovision:

- Modig av Rybak å komme tilbake

Svenske Thomas har skrevet 88 Eurovision-låter.

DRAMA: Thomas G:son har skrevet 88 sanger som har vært med i Eurovision. - Det bør være litt drama i låtene, sier svensken om «hemmeligheten» bak det å skrive en god Eurovision-låt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DRAMA: Thomas G:son har skrevet 88 sanger som har vært med i Eurovision. - Det bør være litt drama i låtene, sier svensken om «hemmeligheten» bak det å skrive en god Eurovision-låt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Se og Hør): - Da jeg først hørte «That's how you write a song» var jeg ikke helt overbevist. Jeg forsto ikke greia, sier Thomas G:son (50) om Norges Eurovision-bidrag.

Svensken med det lange blonde håret er en myndighet på området. G:son, hvis egentlige etternavn er Gustafsson, har siden 1999 skrevet 88 Eurovision-låter for 11 land. Én av dem, «Euphoria», gikk helt til topps i konkurransen.

Når Se og Hør møter han i Lisboa, er det for å å lose sin nyeste låtbaby gjennom Eurovision-systemet. Dessverre røk Maltas bidrag «Taboo», signert blant andre G:son, ut i semifinalen.

- Kan absolutt vinne

Selv om G:son ikke var overbevist etter å ha hørt Norges bidrag, endret han mening etter å ha sett videoklipp av Rybaks liveopptreden.

- Da jeg så videoen av Alexander på scenen, forsto jeg virkelig. Han eier scenen. Han vil være med og slåss om seieren. Men jeg tror Kypros vinner.

Saken fortsetter nedenfor.

Kypros' Eleni Foureira gikk videre fra semifinalen tirsdag med låta «Fuego», og er bookmakernes favoritt i skrivende stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer