<strong>LAV PROFIL:</strong> Skuespiller Sarah Hyland (t.h.) avslører at hun har vært mye sengeliggende de siste månedene på grunn av helseproblemer - som også har medført vektnedgang. Her er hun på Golden Globe-fest sammen med Vanessa Hudgens i januar, en av Hylands få offentlige opptredener den siste tiden. Foto: AFP/ NTB scanpix
LAV PROFIL: Skuespiller Sarah Hyland (t.h.) avslører at hun har vært mye sengeliggende de siste månedene på grunn av helseproblemer - som også har medført vektnedgang. Her er hun på Golden Globe-fest sammen med Vanessa Hudgens i januar, en av Hylands få offentlige opptredener den siste tiden. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

«Modern Family»-stjernen slår tilbake mot vektkritikken

Sarah Hyland avslører den egentlige grunnen til at hun har gått ned i vekt.

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Hollywood-stjerner er ofte forbilder for barn og unge, og hva slags signaler de sender til fansen er noe mange er opptatt av.

Sarah Hyland (26), kjent fra den suksessrike komiserien «Modern Family», forteller nå fansen om hvorfor hun ikke har sett like sunn ut som tidligere den siste tiden.

I flere innlegg på Twitter tar 26-åringen til motmæle mot kritikken om at hun er blitt for tynn, og at hun sender uheldige signaler til unge som sliter med selvbildet sitt.

Sarah forteller at hun sliter med helseproblemer, og at dette er årsaken til at utseendet hennes har forandret seg.

<strong>IKKE FORNØYD:</strong> Sarah Hyland skriver på Twitter at det er surt å se at muskelmassen hun har bygget opp gjennom trening svinner hen som følge av helsetilstanden hennes. Her er hun avbildet i Beverly Hills i midten av mai. Foto: Splash News/ NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Sarah Hyland skriver på Twitter at det er surt å se at muskelmassen hun har bygget opp gjennom trening svinner hen som følge av helsetilstanden hennes. Her er hun avbildet i Beverly Hills i midten av mai. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Sengeliggende i flere måneder

TV-stjernen har tidligere avslørt at hun gjennomgikk en nyretransplantasjon i 2012, ifølge People, men det er foreløpig ikke kjent om det er nyreproblemer som har rammet henne på nytt.

- Jeg har ikke hatt det beste året. Kanskje jeg vil snakke mer om det en dag, men akkurat nå verdsetter jeg privatlivet mitt. Jeg vil likevel si at dette året har brakt med seg mange forandringer, inkludert fysiske forandringer, skriver Hyland.

Skuespilleren sier at vekten hennes er blitt heftig diskutert både på Twitter og Instagram-kontoen hennes, og at hun ønsker å avlive spekulasjonene rundt hvordan hun ser ut.

Hun røper at hun ikke får lov til å trene av legene, og at hun har vært såpass dårlig at muskelmassen hennes har minket. I et av Twitter-innleggene trekker hun også fram at enkelte har kommentert at hodet hennes ser for stort ut i forhold til kroppen:

- Nei, ingen bør ha et hode som er større enn kroppen. Men med tanke på at jeg praktisk talt har vært sengeliggende de siste månedene, har jeg mistet masse muskelmasse.

Da SAG Awards ble arrangert i januar, måtte skuespilleren holde seg hjemme av helsemessige årsaker, ifølge People.

Går på medisiner

Den unge skuespilleren, som for øvrig er aktuell i en nyinnspilling av den ikoniske 80-tallsfilmen «Dirty Dancing», understreker at hun jobber hardt for å ikke miste mer vekt.

Hun forklarer også at hun velger å være åpen nå fordi hun er blitt anklaget for å promotere spiseforstyrrelser, noe som langt ifra har vært hennes intensjon.

I et av Twitter-innleggene avslører Sarah Hyland også at hun går på den betennelsesdempende medisinen Prednisolon, som inneholder steroider. Ifølge Legehåndboka kan medisinen gi hevelser i ansiktet, noe Hollywood-stjernen også har opplevd.

- Jeg vet at ansiktet mitt er hovent på grunn av medisin som redder livet mitt, skriver tv-stjernen.

<strong>BIVIRKNING:</strong> Sarah Hyland fotografert med et litt rundere ansikt enn vanlig, på vei inn i en bil utenfor Chateau Marmont i januar. Foto: Splash News/ NTB scanpix &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
BIVIRKNING: Sarah Hyland fotografert med et litt rundere ansikt enn vanlig, på vei inn i en bil utenfor Chateau Marmont i januar. Foto: Splash News/ NTB scanpix           Vis mer

Tidligere har også «Breaking Bad»-skuespilleren Anna Gunn (48) fortalt om en lignende bivirkning av å gå på medisiner som inneholder sterioder. Mens Gunn i likhet med Hyland ble hoven i ansiktet, opplevde hun i tillegg å gå opp i vekt.

- Ser hvem som er vennene dine

Da Sarah trengte en ny nyre for fem år siden var det faren hennes, Edward, som var donoren. Selv om familien og hennes daværende kjæreste stilte opp, opplevde stjernen at ikke alle taklet det at hun var syk like godt:

- Du ser virkelig hvem som er vennene dine. Det åpnet øynene mine da jeg så hvem som stilte opp for meg og ikke, sa hun til bladet Seventeen den gang.

Ekskjæresten hennes, Matt Prokop, ble for øvrig ilagt besøksforbud i 2014 etter at han oppførte seg voldelig mot skuespilleren.

«Modern Family»-stjernen har også vært opptatt av å støtte andre som opplever fysiske forandringer. Da skuespiller Ariel Winter (19) fortalte at hun hadde gjennomgått en brystreduksjon som 17-åring, var Hyland raskt ute med å rose motspilleren sin.

- Det er noe vi har snakket om lenge. Jeg er superstolt av henne, og veldig glad på hennes vegne, sa 26-åringen til E!Online i 2015.

LES OGSÅ: Avslører hemmeligheten bak den glødende forelskelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer