- Modellene så sykelig tynne ut

Kjendiskvinner reagerer på herremodellene under Oslo Fashion Week.

FÅR KRITIKK: Flere kjendiskvinner reagerte på de magre herremodellene som gikk på catwalken under årets debutant Camilla Bruerbergs visning tirsdag kveld.  Foto: Stella Pictures
FÅR KRITIKK: Flere kjendiskvinner reagerte på de magre herremodellene som gikk på catwalken under årets debutant Camilla Bruerbergs visning tirsdag kveld. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  Tirsdag kveld markerte startskuddet for Oslo Fashion Week i hovedstaden.

Det var imidlertid ikke bare design og klær som stod i fokus, da åpningsshowet gikk av stabelen på Oslo Kongressenter.

Ifølge VG reagerte nemlig flere av kjendiskvinnene som var tilstede under arrangementet på kroppene til de mannlige modellene på visningen.

- Over halvparten av modellene som ble brukt så sykelig tynne ut. Det så ut som om de ikke kunne ha fått annet enn vann på flere uker. Jeg fikk lyst til å gi dem et godt bondemåltid, sier Julie Brodtkorb Voldberg, leder for Høyres kvinneforum, til VG.

Hun ankom showet med partileder Erna Solberg tirsdag kveld, og innrømmer at hun ble sjokkert over hva hun så da årets debutant Camilla Bruerberg viste sine strikkekolleksjoner for menn.

Selv om mye tyder på at motebransjen er i ferd med å ta et oppgjør med skjønnhetsidealene til kvinnelige modeller, mener Brodtkorb Voldberg at tiden nå er inne for å ta guttenes kamp.

Også artistene Inger Lise Rypdal og Jenny Jenssen er enige i kritikken.

- Dette er en trist tendens, vi er litt ute å kjøre. Mannsidealet skal ose litt mannfolk, ikke være pinglete og usunt, sier Rypdal til VG.

Jonas Mangerud, leder for modellbyråene Heartbreak/ Pholk, som leverte modellene til visningen, mener det er mer betimelig å trekke frem modellenes alder, enn deres vekt og størrelse.

- Flesteparten av guttene som gikk denne visningen var mellom 18 og 20 år, og når man nettopp har vært gjennom en vokseperiode er det ikke helt uvanlig at man er smal, sier han til VG.

Debutant og designer Camilla Bruerberg valgte selv modellene til visningen sin, og sier hun synes de hadde «flotte gutter på catwalken». Designeren synes imidlertid det er greit at det blir litt debatt.

- Jeg er gift med en ernæringsforsker og er selv plusstørrelse, så jeg at problematikken eksisterer - den er jo veldig tydelig i motebransjen. Og guttemodeller er blitt tynnere, de har nok gått ned en størrelse de siste årene, sier hun til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Bryr seg ikke om mote-kritikken