Ashley Graham:

Modellen fant seg ikke i gravidspørsmålet

Ashley Graham har et klart svar på fansens spørsmål.

LAR SEG IKKE PILLE PÅ NESEN: Supermodell Ashley Graham, kjent for sine flotte former og vittige humor, så seg nødt til å svare da en fan lurte på om hun ventet barn. Foto: NTB scanpix
LAR SEG IKKE PILLE PÅ NESEN: Supermodell Ashley Graham, kjent for sine flotte former og vittige humor, så seg nødt til å svare da en fan lurte på om hun ventet barn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske supermodellen Ashley Graham (30) har de siste årene fått mye skryt for å fremme et naturlig kroppsbilde. Hun omtales ofte som en «pluss size»-modell, og kan sies å være en av verdens mest suksessrike på sitt felt.

Hun har blant annet prydet forsiden av Sports Illustrated, fått en egen Barbie og har gått ned catwalken utallige ganger. Med berømmelsen kommer det fine ting for Graham, som at hun lander sponsoravtaler og får tilgang på frynsegoder ikke alle i samfunnet er like heldige å ha.

Men baksiden av medaljen er også svært tilstedeværende. Med 7,1 millioner følgere på Instagram er det nesten uunngåelig at enkelte kommentarer er mindre hyggelige enn andre.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste årene vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Les saken her: Vis mer Vis mer

- Fett

Magasinet Health skriver at en av modellens følgere nylig spurte om hun var gravid. Graham har flere ganger vist at hun har selvironi på kroppen sin, og har aldri latt nedsettende kommentarer prege henne - i hvert fall utad.

my tues morning💕👙💋🎀

Et innlegg delt av A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

Heller ikke denne gangen skulle stjernen la seg pille på nesen, da en fan kom med følgende bemerkning under en video av modellen ikledd bikini.

«God morgen, Ashley! Ser bra ut … Babykul på magen», kommenterte en bruker, hvorpå supermodellen var rask med å svare:

«Det der heter fett», slo hun tilbake med.

Kommentaren høstet inn gode mengder med likerklikk, og beviste overfor fansen hvor avslappet 30-åringen er rundt sin egen kropp. Mange valgte også å ta den mye omtalte motestjernen i forsvar, og skrev at kroppen hennes var fantastisk og at hun ikke har noe å klage på rundt sin egen vekt.

Ivrig kroppsaktivist

Allerede i 2016 var stjernen svært åpen om hvordan hun ser på seg selv og kroppen hun har. I et stort essay for nettsiden Lenny Letter fortalte hun åpent om at ting ikke alltid har vært like enkelt, men at selvtillit er noe som vokser med årene.

- De sier du aldri bør lese kommentarer. Men jeg klarer ikke avstå. Sosiale medier har gitt meg en stemme og et rom til å fremme meg selv som en kroppsaktivist. Uten det kunne jeg ikke ha bygget opp #BeautyBeyondSize-samholdet (emneknagg for å uttrykke støtte til alle kroppstyper, journ anm), skrev hun i innlegget, og fortsatte:

- (...) For noen har jeg for mye kurver. For andre er jeg for høy, for høylytt eller for liten - for mye, men samtidig ikke nok. Om jeg legger ut bilder fra en «god vinkel» får jeg kritikk for at jeg ser mindre ut, og dermed er en «sell out». Og når jeg viser cellulittene mine, strekkmerkene og valkene, får jeg kritikk for å promotere overvekt, skrev hun, og la til at man må slutte å kroppskrenke hverandre.

Saken fortsetter under videoen.

Uhellet var ute på Time 100 gallaen i New York. Vis mer

Mange har funnet trøst i Grahams ord, og det skal nevnes at brorparten av kommentarene på hennes egen Instagram-profil er positive.

Startet i det små

30-åringen startet modellkarrieren allerede i 2001. Da signerte hun en kontrakt med Wilhelmina Models etter å ha deltatt i en konkurranse. To år senere signerte hun med Ford Modeles, og tok på mange forskjellige oppdrag.

I 2007 ble hun intervjuet for Vogue, med tilhørende bildeserie, og to år etter var hun med i Glamour. Siden har det ballet på seg for den populære modellen, som heller ikke har vært helt uten kontrovers de siste årene.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLT: Ashley Graham poserte stolt med forsiden av Sports Illustrated som hun selv prydet. Utgaven fikk masse oppmerksomhet, fordi det historisk sett bare har vært slanke damer på forsiden. Foto: NTB scanpix
STOLT: Ashley Graham poserte stolt med forsiden av Sports Illustrated som hun selv prydet. Utgaven fikk masse oppmerksomhet, fordi det historisk sett bare har vært slanke damer på forsiden. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2010 ble reklamen til undertøysmerket Lane Bryant for kraftig kost for ABC TV. Det skrev New York Post den gang. TV-kanalen nektet å sende reklamefilmen der Graham var modell, og det ble skyldt på at puppene hennes var for store.

Den frodige modellen sa hun ble svært overrasket over reklamenekten.

- Det første jeg tenkte på var reklamene til Victoria's Secret og at de er like vågale, om ikke dristigere enn Lane Bryant. Modellene der er mindre enn meg, sa Graham, som har en bh-størrelse på 85D, noe som er ganske normalt.

Merket hevdet at de fikk tilbud om å vise reklamen, forutsatt at det ble gjort store endringer. De gikk heller til Fox, som tillot reklamen.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLER: Graham har de siste årene blitt en selvskreven gjest på diverse arrangementer, og dukker gjerne opp i flotte kjoler som skaper overskrifter i motepressen. Dette bildet ble tatt i juni, i forbindelse med CFDA-utdelingen i New York. Foto: NTB scanpix
STRÅLER: Graham har de siste årene blitt en selvskreven gjest på diverse arrangementer, og dukker gjerne opp i flotte kjoler som skaper overskrifter i motepressen. Dette bildet ble tatt i juni, i forbindelse med CFDA-utdelingen i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hardt ut mot kritikerne

I 2016 tordnet også 30-åringen mot kritikere av mannebladet Maxim, som ble beskyldt for å ha redigert henne tynnere.

Etter at modellen offentliggjorde coveret på sosiale medier, haglet kritikken inn.

Medier som Washington Post, E! og Mashable skrev om hvordan fansen mener det er «synd at Graham er gjort tynnere» og at «bildet har gjennomgått altfor mye Photoshop».

Oppstyret gjorde at coverpiken selv så seg nødt til å kommentere påstandene. Og hun hadde en ganske tydelig beskjed til kritikerne:

- Jeg er ikke gjort tynnere på coveret, og Gilles Bensimon (fotografen, journ.anm.) har gjort en fantastisk jobb for å forevige min ekte figur, uttalte hun i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norske Iselin (32) pryder prestisjecover

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer