Caroline Bittencourt:

Modellen druknet. Nå blir ektemannen siktet

Skal ha visst om de dårlige værforholdene.

TRAGISK: Den brasilianske modellen Caroline Bittencourt druknet da hun falt ut av en liten katamaran. Ektemannen siktes nå for uaktsomt drap. Foto: NTB scanpix
TRAGISK: Den brasilianske modellen Caroline Bittencourt druknet da hun falt ut av en liten katamaran. Ektemannen siktes nå for uaktsomt drap. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 28. april ble motebransjen rammet av nok en tragedie, da den brasilianske modellen Caroline Bittencourt (37) ble funnet død. Modellen, som har nærmere én million følgere på Instagram og som har stilt opp i utallige magasiner og kampanjer, druknet etter at hun falt fra båten hun var på.

37-åringen befant seg på den 16 fot lange katamaranen sammen med ektemannen Jorge Sestini da ulykken inntraff.

Hun skal angivelig ha falt ut av båten. Kort tid etter forsvant hun, og dagen etter ble hun funnet på en strand fire kilometer unna der båten befant seg.

Tar ut siktelse

Nå har det blitt tatt ut siktelse for uaktsomt drap mot ektemannen. Det skriver avisen O Estado de São Paulo, som siterer politiet i den brasilianske byen.

På mandag ble det kunngjort at politiet skal ta ut siktelse for uaktsomt drap mot Sestini, fordi han angivelig ignorerte de tøffe værforholdene da han og kona satte seil.

Han skal ha visst at været ville bli dårlig, noe havnesjef Leonardo Oliveria skal ha fortalt ham flere ganger, men bestemte seg likevel for å ta med kona på båttur.

Bare en time før de sterke vindene blåste opp, skal han ha kommet med en siste advarsel. Heller ikke det skal ha stoppet modellens ektemann.

Havnesjefen skal også ha forsøkt å komme i kontakt med paret 15 minutter etter at modellen hadde havnet i vannet. På det tidspunktet var også ektemannen under vann, på desperat jakt etter sin forsvunnede kone.

Rettsdokumenter siterer sjefetterforsker Vanderley Pagliarini på følgende:

DØDE: Den 37 år gamle modellen mistet livet i ulykken. Nå siktes ektemannen for uaktsomt drap. Foto: Instagram
DØDE: Den 37 år gamle modellen mistet livet i ulykken. Nå siktes ektemannen for uaktsomt drap. Foto: Instagram Vis mer

«Vitende om at været var dårlig, og spesielt krevende for dem i små båter, noe de ble kraftig advart om på forhånd, satte vedkommende seil uten å tilby offeret en redningsvest. Denne uaktsomheten er grunnlaget for forbrytelsen», står det i dokumentene.

Modellens ektemann er foreløpig ikke i varetekt, men siktelsen er utsendt, og politiet venter bare på at han skal «dukke opp på politistasjonen». Han risikerer en straff på tre år i fengsel om han blir dømt, skriver People - som ikke har fått svar fra Sestinis representanter.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Kan ha hoppet

Bittencourt var både programleder i hjemlandet Brasil og modell for internasjonale motehus. Blant annet har hun gått for designerne Valentino Garavani og Roberto Cavalli. Like før ulykken la hun ut et bilde fra båten til sine følgere på Instagram, men disse er nå fjernet.

Modellens agent, Andréia Boneti, gikk kort tid etter ut med en påstand om at 37-åringen kan ha hoppet til havs for å redde sine to små valper.

- «Carol» reiste alltid med hundene sine. Hun hadde «Cookie», som var sort og «Canjica», som var hvit, og hun var fullstendig forelsket i dem, uttalte han til Folha de S. Paulo.

Avviser påstanden

I ettertid skal 37-åringens familie ha gått ut mot disse påstandene og mener det var stormen som forårsaket at Bittencourt falt i vannet.

- Jorge fortalte at en stor bølge traff siden på båten og det var styrken av denne sammen med kraftig vind som gjorde at Carol mistet balansen og falt i vannet, uttaltefaren hennes, Orley Bitterncourt, til tv-kanalen Band News, ifølge The Sun.

Han la også til at svigersønnen hadde gjort en heroisk innsats i et forsøk på å finne datteren, et forsøk som også kunne ha kostet ham livet.

Andre dødsfall på kort tid

Bittencourt var den andre modellen som døde i Brasil på bare to dager, om enn av forskjellige årsaker.

Modellen Tales Soares (26) døde under moteuken i São Paulo for under to uker siden. Han skal ha fått et illebefinnende og falt om på catwalken. 26-åringen ble siden fraktet til et sykehus hvor han ble erklært død, ifølge en uttalelse fra arrangøren.

DØDE: Ifølge brasilianske medier skal modellen Tales Soares ha snublet i egne skolisser, falt og dødd av skadene. Foto: NTB Scanpix / AP
DØDE: Ifølge brasilianske medier skal modellen Tales Soares ha snublet i egne skolisser, falt og dødd av skadene. Foto: NTB Scanpix / AP Vis mer

Avisen Folha de S. Paulo rapporterte at Soares snublet i skolissene sine og falt, mens en annen modell skal ha uttalt til avisen at 26-åringen ikke spiste før visning.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: - Jeg sto på bar bakke etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer