Modell med sjelden hudsykdom til «America's Next Top Model»

Chantelle Brown-Young har vitiligo, hylles av Tyra Banks og tar Instagram med storm.

STJERNE: 20 år gamle Chantelle Brown-Young fra Toronto i Canada blir neste uke å se i «America's Next Top Model» på amerikansk TV. Den vakre og tøffe modellen lider av hudsykdommen vitiligo, som også Michael Jackson skal ha slitt med. Foto: Instagram
STJERNE: 20 år gamle Chantelle Brown-Young fra Toronto i Canada blir neste uke å se i «America's Next Top Model» på amerikansk TV. Den vakre og tøffe modellen lider av hudsykdommen vitiligo, som også Michael Jackson skal ha slitt med. Foto: Instagram Vis mer

SEOGHØR.NO: Den kanadiske modellen Chantelle Brown-Young (20) kommer trolig til å vekke oppsikt når den 21. sesongen av «America's Next Top Model» har premiere i USA neste mandag.

Som 4-åring dukket en mystisk hvit flekk opp på magen hennes, og hun ble diagnostisert med den uhelbredelige hudsyksommen vitiligo.

- Mobbingen startet da jeg begynte på skolen. Det var tøft. Jeg hadde definitivt problemer med selvtilliten, forteller den vakre 20-åringen til People.

Mellom 1 og 2% av befolkningen har den sjeldne tilstanden. Årsaken til sykdommen er ukjent, men det antas at sykdommen ødelegger celler som produserer pigment, såkalte melanocytter. De pigmentfrie flekkene brer seg vanligvis symmetrisk på kroppen og i ansiktet, ifølge Store medisinske leksikon.

Ettersom årene gikk fulgte Brown-Young med på flere lyse flekker som bredte seg på kroppen hennes - også i hennes tilfelle i et nesten symmetrisk mønster.

Den unge kvinnens særegne utseende fanget oppmerksomheten til supermodell Tyra Banks, som oppdaget Instagram-profilen hennes og oppfordret henne til å delta i «America's Next Top Model».

POPULÆR: Med humor og tøff «attitude» har Chantelle, som også en selverklært vitiligo-talsperson, fått mange tilhengere på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Instagram
POPULÆR: Med humor og tøff «attitude» har Chantelle, som også en selverklært vitiligo-talsperson, fått mange tilhengere på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: Instagram Vis mer

- Jeg hadde bare jobbet som modell i et år kanskje før hun oppdaget meg, så jeg var ganske fersk. Det at hun så gjerne ville ha meg med i programmet vil følge meg resten av livet, sier Brown-Young til People.

Hun håper at deltakelsen hennes i den TV-sendte modellkonkurransen vil inspirere andre til å følge drømmene sine.

- Jeg bestemte meg bare: «Vet du hva? Jeg skal fortsette å si til meg selv at jeg er vakker helt til jeg føler meg vakker». Og det skjedde, sier hun til People.

I dag har Chantelle nesten 200 000 følgere på Instagram, der hun mottar mange rosende ord for sitt vakre og spesielle utseende, og for sin tøffe innstilling.

LES OGSÅ: Lider av uhelbredelig hudsykdom