Coronadødsfall:

Modell (18) døde etter covid

Den brasilianske modellen Valentina Boscardin døde av covid-komplikasjoner.

DØDE: Valentina Boscardin døde søndag 9. januar. Foto: Instagram
DØDE: Valentina Boscardin døde søndag 9. januar. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den brasilianske modellen Valentina Boscardin (18) døde denne uka som følge av covid-komplikasjoner.

Det skriver flere spansk- og portugisiskspråklige aviser, deriblant El Periódico, som er en morgenavis utgitt i Barcelona i Catalonia.

CNN Portugal skriver at Valentina Boscardin fikk blodpropp og påfølgende lungebetennelse, og at hun hadde vært innlagt på et sykehus i São Paulo-området i flere dager før hun døde.

Ifølge nettavisa til Globo, som er den største mediegruppa i Brasil, skal Valentina ha dødd i morgentingene søndag som følge av covid etterfulgt av trombose (blodpropp, journ.anm.).

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Mitt livs kjærlighet

Hennes mor, journalisten Marcia Boscardin, bekrefter den triste nyheten med et innlegg på Instagram.

- Det er med stor smerte at jeg tar farvel med mitt livs kjærlighet. Farvel, Valentina Boscardin Mendes, måtte gud ta deg imot med åpne armer, skriver moren.

I innlegget har hun delt et bilde av seg og datteren.

- Jeg er i bunnløs sorg. Min datter, jeg vil elske deg for alltid, skriver hun.

Var vaksinert

Ifølge El Periódico skal Marcia Boscardin ha sagt at datteren ikke hadde noen underliggende sykdommer. Hun skal også ha vært vaksinert med to doser av Pfizer-vaksinen.

DØDE AV COVID: I dette innlegget, som også er delt av Valentinas mor, går det fram at Valentina utviklet blodpropp og lungebetennelse som følge av covidsykdom. Foto: Instagram
DØDE AV COVID: I dette innlegget, som også er delt av Valentinas mor, går det fram at Valentina utviklet blodpropp og lungebetennelse som følge av covidsykdom. Foto: Instagram Vis mer

Dette går også fram av et innlegg som moren har delt på sin Instagram-story.

Boscardin skriver at hun har fått støttemeldinger av folk verden over, men at hun ikke har hatt krefter til å svare på dem.

- Jeg vil takke fra bunnen av mitt hjerte til all familie, venner og fans som hjelper meg med så mange bønner og trøstende ord, skriver hun.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

Fulgte i mors fotspor

18-åringen hadde modellkontrakt med det anerkjente modellbyrået Ford Models, og var i ferd med å etablere seg en internasjonal karriere.

Også hennes mor har ei fortid som modell, blant annet for merker som Givenchy, Christian Dior, Mosqino, Valentino og Armani.

Også modellbyrået har lagt ut et innlegg på Instagram der de bekrefter at Boscardin gikk bort søndag 9. januar.

- I dette sorgens øyeblikk går vi videre i solidaritet med Márcia Boscardin og Flávio Mendes, familie og venner. Valentina vil for alltid være i våre hjerter!, skriver modellbyrået.

LES OGSÅ: Avslører sprøtt coronasymptom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer