KAN VÆRE TØFT: Kristoffer Joner møtte Gine Therese Grønner på settet til «Himmelfall» i 2002. De to fikk datteren Téa før forholdet tok slutt i 2010, men duoen har fortsatt et godt forhold.  Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og Hør
KAN VÆRE TØFT: Kristoffer Joner møtte Gine Therese Grønner på settet til «Himmelfall» i 2002. De to fikk datteren Téa før forholdet tok slutt i 2010, men duoen har fortsatt et godt forhold. Foto: Bent Are Sigvaldsen/ Se og HørVis mer

- Mitt råd er, aldri bli sammen med noen

Skuespiller Kristoffer Joner kjenner igjen sitt eget kjærlighetsliv i sin nye film «Alt det vakre».

SEOGHØR.NO: Kristoffer Joner (43) har vært aktuell i en rekke filmer de siste årene, deriblant «Bølgen» og den Oscar-vinnende storfilmen «The Revenant».

Fredag er han nok en gang kinoaktuell, når dramafilmen «Alt det vakre» har premiere i Norge.

I filmen følger seerne et par og deres forhold gjennom fire tiår. Joner spiller den 42-årige utgaven av den mannlige hovedpersonen David, mens Andrea Bræin Hovig (42) spiller mot ham i den kvinnelige hovedrollen som Sarah.

Paret i «Alt det vakre» går igjennom turbulente tider, og i et intervju med Dagbladet sier Joner at han kan kjenne seg igjen i deler av det fiktive parets stormfulle forhold.

- Jeg kjenner igjen kampen mellom de to, man elsker å ha et forhold, men vil samtidig ha frihet. Til slutt forstår man at det regnestykket ikke går opp. Mitt råd er, aldri bli sammen med noen. Det er litt tull, men det er litt sannhet i det og, sier Joner til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

FILMAKTUELL: Kristoffer Joner og Andrea Bræin Hovig i en scene fra kinoaktuelle «Alt det vakre», der de spiller et par som opplever opp- og nedturer i forholdet. Foto: Norsk Filmdistribusjon / Motlys AS
FILMAKTUELL: Kristoffer Joner og Andrea Bræin Hovig i en scene fra kinoaktuelle «Alt det vakre», der de spiller et par som opplever opp- og nedturer i forholdet. Foto: Norsk Filmdistribusjon / Motlys AS Vis mer

Spiller mot eksen

Tidligere var Kristoffer Joner sammen med regissør og manusforfatter Gine Therese Grønner i en årrekke. De to fikk datteren Téa Grønner Joner (13) sammen før forholdet tok slutt i 2010.

I tillegg til «Alt det vakre» er Joner for øvrig aktuell i kortfilmen «Krampaktig», som er laget av eks-samboeren. Der spiller 43-åringen mot både henne og datteren deres. I kortfilmen viser trekløveret virkeligheten bak familieglansbildet som gjerne fremheves i sosiale medier.

- Alle som har levd litt og har hatt lengre forhold vet at det er perioder som er tøffe og harde, og man blir kanskje slemme med hverandre, sier Kristoffer Joner til Dagbladet.

Se Joner spille mot datteren og eks-samboeren i filmen nedenfor:

Skryter av datteren

Ifølge Bergens Tidende mottok «Krampaktig» premie i Minuttfilmkonkurransen 2016 forrige uke, og filmen er blitt svært populær på sosiale medier. På filmskaperens Facebook-side er kortfilmen i skrivende stund vist 49.000 ganger.

- Jeg tror folk kjenner igjen disse glansbildene vi viser på Facebook og Instagram. Derfor treffer den. Endelig er det noen som viser hvordan det er. Det blir jo ekstra morsomt når det er en ekte familie foran kamera. Det blir litt meta, sier Kristoffer Joner til BT.

Dette er tredje gang Joner spiller mot datteren i en kortfilm.

- Om hun har det i blodet? Jeg vet ikke. Hun er i hvert fall veldig modig og ærlig. Det er ok for Téa å se at vi kan gjøre slike ting sammen, legger Joner til overfor avisen.

Tidligere har «Villmark»-stjernen sagt til Seoghør.no at datteren har en egen evne til å sjarmere ham i senk:

- Jeg skulle kanskje vært strengere av og til. Hun er jo jente og klarer å manipulere pappaen sin og vinner de fleste diskusjoner, men det må jeg bare slå meg til ro med, sa skuespilleren i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

PRISBELØNT: I 2011 spilte Kristoffer Joner mot den svenske Hollywood-stjernen Noomi Rapace i skrekkthrilleren «Babycall». Filmen hanket inn en rekke priser under Amandaprisen 2012.
Haugesund *** Local Caption *** 20.08.2012: - HÅVET INN: Svenske Noomi Rapace og Kristoffer Joner vant prisen for beste kvinnelige og mannlige skuespiller, for innsatsen i "Babycall". Filmen vant hele fire priser.
# Foto: Henning Jensen/ Se og Hør
PRISBELØNT: I 2011 spilte Kristoffer Joner mot den svenske Hollywood-stjernen Noomi Rapace i skrekkthrilleren «Babycall». Filmen hanket inn en rekke priser under Amandaprisen 2012. Haugesund *** Local Caption *** 20.08.2012: - HÅVET INN: Svenske Noomi Rapace og Kristoffer Joner vant prisen for beste kvinnelige og mannlige skuespiller, for innsatsen i "Babycall". Filmen vant hele fire priser. # Foto: Henning Jensen/ Se og Hør Vis mer

Optimistisk

Selv om Kristoffer Joner har vært singel etter bruddet med Gine Therese Grønner, har han ikke nødvendigvis gitt opp kjærligheten helt.

- Mange tror kanskje at forelskelse er en ungdomsgreie, men det morsomme er at det er en like reell problemstilling for førtiåringer. Det der forelskelsestullet, det stopper jo aldri, sa Joner til Se og Hør i 2013.

Og når det gjelder karrieren, har Joner altså også mye han kan være fornøyd med.

Saken fortsetter under bildet.

BLE HEDRET: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner var på plass ved åpningen av Haugesund filmfestivals «Walk of Fame» i 2015, der de fikk hver sin inngraverte steinhelle.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
BLE HEDRET: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner var på plass ved åpningen av Haugesund filmfestivals «Walk of Fame» i 2015, der de fikk hver sin inngraverte steinhelle. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I fjor spilte han den mannlige hovedrollen i den norske kinosuksessen «Bølgen», og ble hedret på Haugesunds egen «Walk of Fame» under Amandaprisen 2015 sammen med motspiller Ane Dahl Torp (40).

- Jeg synes det er litt rart, men jeg blir stolt også. Jeg setter veldig pris på det. Det har aldri slått meg at dette gikk an, sa Kristffer Joner til Se og Hør etter avdukingen.

Få et gjensyn med Ane Dahl Torp på «Bølgen»-premieren i videoen nedenfor:

LES OGSÅ: Jono El Grande har forlovet seg