Mitt nye liv som munk

Pengeinnkreveren Espen Lie har mildt sagt levd et utrolig liv. Nå finner han sjelefred i et tempel utenfor Budapest.

AVSLAPPENDE: Kurbadet har et ekstremt høyt oksygeninnhold. - Det har samme effekt som å ligge i høydehus. Etterpå føler du deg ti år yngre, sier Espen Lie. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør
AVSLAPPENDE: Kurbadet har et ekstremt høyt oksygeninnhold. - Det har samme effekt som å ligge i høydehus. Etterpå føler du deg ti år yngre, sier Espen Lie. Foto: Anders Martinsen, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ro i sjelen!
Den tidligere pengeinnkreveren Espen Lie (50) har funnet nye verdier i livet. Han dyrker sin nye interesse for alternativ medisin og er opptatt av reinkarnasjon - et liv etter døden. Men livet i tempelet innebærer også svært mye trening.


- Buddhismen vi lever etter her nede baserer seg på en 1500 år gammel tradisjon som kalles Shaolin Kung-fu. I tillegg til selve religionen, blir det mye kampsport, som i sin tid ble utviklet av kinesiske munker, forteller Espen Lie til Se og Hør.


Tempelet ligger en halv times kjøretur utenfor Budapest. De som trener og mediterer bor under enkle kår.


- Vi står opp klokka 06.30 og trener mellom åtte og ti timer hver dag.


Lie ble landkjent på 1980-tallet som livvakt til avdøde Ole Christian Bach. Som ung tok Lie befalsutdanning i forsvaret, og tjenestegjorde etter hvert i Libanon. Deretter gikk ferden videre til Afrika som leiesoldat.


Til tross for sitt liv i tempelet sier Lie at han på ingen måte er overbevist om at det finnes noen Gud.


- Men jeg tror det er noe mer mellom himmel og jord enn det vi kan se.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer