FØLGER I MAMMAS FOTSPOR: Dorthe Skappel og døtrene Marthe (t.v.) og Maria er alle interesserte i mote, og driver for tiden familieprosjektet «Skappel-genseren». Samtidig gjør datteren Maria det stort meg eget merke sammen med ektemannen og svigerinnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FØLGER I MAMMAS FOTSPOR: Dorthe Skappel og døtrene Marthe (t.v.) og Maria er alle interesserte i mote, og driver for tiden familieprosjektet «Skappel-genseren». Samtidig gjør datteren Maria det stort meg eget merke sammen med ektemannen og svigerinnen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Dorthe og Maria Skappel:

- Mitt mammahjerte renner over av kjærlighet og stolthet

Maria Skappel gjør suksess i motebransjen - med en ekte familiebedrift.

Publisert

(Se og Hør): TV 2-profilen Dorthe Skappel (54) er en av Norges best kledde damer. Moteinteressen har så visst gått i arv til datteren Maria (31)

Etter å ha utdannet seg som klesdesigner, startet hun sitt eget motemerke med ektemannen Andreas Holzweiler (36) og svigerinnen Susanne Holzweiler (37).

Nå gjør trioen suksess i verdens motehovedstad Paris. Dorthe Skappel kunne ikke vært stoltere av datteren.

- Dere jobber så utrolig hardt og jeg er mektig imponert over hva dere får til. Mitt mammahjerte renner over av kjærlighet og stolthet til Maria, Susanne og Andreas, skriver «God kveld Norge»-programlederen på Instagram.

Internasjonal suksess

Dorthe har lagt ut bilde av en nettsak, der familiebedriftens «Gigi-genser» er avbildet. Klær og tilbehør fra Holzweiler har lenge vært en favoritt hos norske kjendiser.

Men nå slår merket an også blant internasjonale trendsettere.

Supermodellen Gigi Hadid (22) falt pladask for en knallfarget hettegenser, som etterpå ble utsolgt hos luksusvarehuset Colette i Paris. Å i det hele tatt få plass i hyllene hos det franske varemagasinet, er en bragd for et norsk merke.

FAMILIE OG KOLLEGER: Klesmerket Holzweiler er en familiebedrift drevet av Maria Skappel (t.h), ektemannen Andreas Holzweiler og hans søster Susanne. Her er Maria og Andreas sammen før åpningen av Oslo Fashion Week på Kongressenteret i Oslo i 2010.
FAMILIE OG KOLLEGER: Klesmerket Holzweiler er en familiebedrift drevet av Maria Skappel (t.h), ektemannen Andreas Holzweiler og hans søster Susanne. Her er Maria og Andreas sammen før åpningen av Oslo Fashion Week på Kongressenteret i Oslo i 2010. Vis mer

Maria Skappel hadde ikke vært der hun er i dag uten støtten fra foreldrene.

- Det hadde aldri gått uten foreldrene som deg og pappa som alltid har trodd på det vi driver med , og som alltid har oppfordret meg til å følge drømmene mine, skriver Maria på Instagram, der hun legger ved tre hjertesymboler og kommentaren «love you!», til mamma Dorthe.

Strikk for hele familien

I tillegg til å designe for Holzweiler, er Maria involvert i familieprosjektet «Skappel-genseren» sammen med søsteren Marthe (26) og mamma Dorthe.

Det startet med at Maria la ut strikkeoppskrift til en av mammas gensere på bloggen sin og plutselig hadde «hele» Norge strikkedilla.

I dag bidrar hele familien - inkludert pappa Jon (56) - til firmaet «Sister Act», som siden 2012 har solgt utstyrspakker og lansert stadig nye strikkeoppskrifter.

Marias døtre Sophia (6) og Lieben (4) har allerede ytret ønske om å følge i fotsporene til mamma og mormor.

- Når jeg blir stor, vil jeg bli strikkedame sånn som mammo. Da kan vi jobbe sammen og være sammen hele tiden, sa Sophia til KK i fjor.

LES OGSÅ: Oppkaller bikkja etter norsk by

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer