Mitt hemmelige Göteborg

- Göteborg er utrolig mye mer enn Liseberg og Avenyen! sier Tomas von Brömssen. Her gir TV-stjernen deg sin private guide til storbyen.

POPULÆR: Tomas von Brömssen.
POPULÆR: Tomas von Brömssen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familiebyen nr. 1!


- Jeg elsker denne byen! sier Norgesvennen Tomas von Brömssen.
TV-serien "Saltön" har rullet sin seiersgang over norske TV-skjermer, men nå rusler han rundt på Röda Sten - ett av favorittstedene hans i byen han har vokst opp i.


Tomas liker seg litt i utkanten av kjente Liseberg og handlegaten Avenyen. Han vil gjerne vise Se og Hørs lesere hva den herlige sommerbyen skjuler av skatter.


Kulturområdet Röda Sten er en perle ved havnen i Göteborg, omkranset av koselige kafeer og turstier. Det er ikke mange minuttene med trikk fra hektiske Avenyen, men livet er likevel et helt annet...


Hyggelige Haga
- Alle nordmenn som kommer til Göteborg burde ta seg en tur til Röda Sten og vandre videre gatelangs i Haga. Det er balsam for sjelen for både barn og voksne, sier Tomas.


Han viser oss vei gjennom de trange gatene i bydelen Haga – Göteborgs svar på Oslos Grünerløkka. Her ligger hyggelige kafeer side om side med klesbutikkene. Og prisene er langt lavere her enn i turistmagneten Avenyen.


Her finner man også masse rariteter som Treskofabrikken - perfekt for morsomme suvenirer - i tillegg til at skotøyet er blitt trendy.


- Men styr for alle del unna Skolgatan 15 - der vi i sin tid spilte inn "Albert og Herbert". Huset er revet. Nå er det bare en boligblokk der, sier Tomas med tristhet i stemmen.


God og billig mat
TV-stjernen er levende opptatt av sin fødeby, kultur - og ikke minst god mat. Fremfor alt sjømat.


- Mange vet ikke at Göteborg er en fantastisk fiskeby. Råvarene herfra er fantastiske. Jeg går ut og spiser så ofte jeg har råd. Og er det fullt i lommeboken, går jeg på Sjømatmagasinet ved Röda Sten, sier Brömssen om restauranten som ligger nede ved vannkanten. Det er dyrt, men ikke etter norske forhold.


For et familiebudsjett har han også mange tips.


- Langs hele Linnegatan ligger gode kafeer og restauranter. Hos Pelle kan man få middag for 70-80 kroner. Inne i sentrum kan jeg også anbefale Basement, Fond og ikke minst Fiskkyrkjan - restauranten som ser ut som en kirke.
God tur! sier Saltö-stjernen til Se og Hørs lesere.

Tomas' 10 skjulte perler
1. Linnegatan
Billigere og mer trendy enn Avenyen


2. Sjømatmagasinet
Beste maten i Göteborg. Men dyrt.


3. Kanelbulle
Blir jeg aldri lei. Himmelsk smak til 10 kroner.


4. Teatret i Liseberg
Parken er mye mer enn berg-og-dal-banene.


5. Saluhallen og Kungstorget
Selger alt mulig rart - nesten som hallene i Paris.


6. Valhalla-badet
Bad i "sjøen" midt i Göteborg by.


7. Fiskkyrkjan
Markedsplass med restaurant med nydelig sjømat.


8. Röda Sten
Mange spennende utstillinger og fantastiske små kafeer.


9. Haga
Veldig trivelig bydel, med trange gater og parker.


10. Fond
Kanskje den triveligste krogen ved Avenyen.

Gratis i Göteborg

1. Parkene langs Göta Kanal
Smør med deg lunsj under hotellfrokosten – og slapp av på de gressbelagte parkene langs Göta Kanal. Herlig i sola!

2. Skjærgården, sol og bad
Fra Saltholmen går det kollektivbåter til øyer som Vrångö, Styrsö og Brännö. På Vrångö kan man bade fra både svaberg og strender. På Styrsö og Brännö kan du bo billig på pensjonat.

3. Dyr og moro i Slottsskogen
I Djurgårdene kan man se tamme så vel som ville nordiske dyr. Om sommeren er Barnens Zoo åpent - med grisunger, killinger og små kyllinger løpende rundt.

4. Marstrand
På øya ligger den mektige, historiske Carlstens festning. Vestsveriges egen Robin Hood, Lasse-Maja, legendarisk folketyv, satt fengslet her. Ellers er Marstrand et paradis med sol, bad og folkeliv i pittoresk bebyggelse.

9. Utsikten fra Gothia Towers
Heaven 23 er skybaren på Hotel Gothia Towers i 23. etasje. Her er det strålende utsikt over Göteborg og Liseberg. Nyt et glass vin - eller prøv spesialiteten et gigantisk rekesmørbrød.

Se mer på www.goteborg.com


Flere bilder ligger i bildespesialen til høyre på siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer