Coronaviruset:

- Mitt bidrag til fellesskapet

MGP-vinneren Ulrikke Brandstorp formidler coronatiltak gjennom «corona-musikal» i sosiale medier.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer
Publisert

Torsdag kom myndighetene med nye regler for reisende for å unngå at flere blir smittet av coronaviruset.

Disse innebærer blant annet at alle som har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar, skal to uker i hjemmekarantene etter hjemreise.

Dermed er det mange som nå er hjemme for å minske smittefaren, og dette gjelder også flere kjendiser.

«Corona-musikal»

Blant disse er Norges store Eurovision-håp, Ulrikke Brandstorp (24). Etter å ha stukket av med seieren i Melodi Grand Prix i midten av februar, reiste hun til Romania for å synge under deres finalesending.

24-åringen kom hjem mandag for to uker siden, og er dermed satt i hjemmekarantene fram til mandag neste uke. Overfor Se og Hør understreker hun viktigheten av å følge myndighetenes anbefalinger.

Brandstorp har ingen symptomer.

- Jeg er ikke redd for meg selv og min helse, men vi må jo stå sammen for hverandre. Dette er en verdensdugnad, og her må vi ta det ansvaret vi kan ta, sier Brandstorp.

Selv har hun benyttet tida til å lage en «corona-musikal», som har nådd ut til svært mange i sosiale medier.

Se Brandstorps «musikal» i videoen øverst i saken!

BRANDSTORP: MGP-vinner Ulrikke Brandstorp våknet til en tilværelse som norsk representant i Eurovision Song Contest. Nå skal det jobbes på, sier jenta som gleder seg til finalen i Rotterdam i mai. Video: Bjørn Langsem Vis mer

- Mitt bidrag til fellesskapet

Tanken bak den originale ideen kom da hun la merke til hvordan panikken brått har spredd seg hos norske folk.

- Jeg er jo en som tuller mye, og jeg har mye selvironi. Og da jeg så hvordan folk tok helt av i butikken og sånne ting, tenkte jeg at det er viktig å roe ned hysteriet litt. Det er lett å glemme at det er lov å smile og le litt i denne perioden, også, forteller hun.

MGP-vinneren understreker alvorligheten av situasjonen som pågår, og ønsker å få fram dette på en måte som kan nå ut til mange.

- Dette er mitt bidrag til fellesskapet, litt humor i denne perioden der folk sitter hjemme. Det er en veldig alvorlig situasjon, men jeg vil få fram det at man må vaske hender og ikke klemme hverandre på en litt morsom måte, sier Brandstorp, og legger til:

- Jeg har jo mange unge følgere, og hadde jeg vært tolv år og gått inn og lest avisene nå, hadde jeg kanskje blitt dritredd. Så jeg vil prøve å nå ut til alle med tiltakene som kan gjøres.

Usikker timeplan framover

Selv er Ulrikke Brandstorp rammet av situasjonen i form av at hun som underholder ikke har inntekt i disse dager. Likevel er ikke dette noe hun lar gå utover humøret og hverdagen.

- Man må tenkte positivt og ta en dag av gangen, sier hun.

I utgangspunktet har 24-åringen flere reiser rundt om i Europa på kalenderen i tida framover, og nå avventer hun hva som skjer videre.

MGP: Ulrikke Brandstorp skal representere Norge i årets Eurovision. Her er hun avbildet like etter seieren i Melodi Grand Prix i midten av februar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MGP: Ulrikke Brandstorp skal representere Norge i årets Eurovision. Her er hun avbildet like etter seieren i Melodi Grand Prix i midten av februar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi er litt i «limbo-land», kan man vel kalle det, så vi tar en dag av gangen. Vi vil ikke utsette noen for noe dårlig, så da følger vi reglene fra myndighetene, og ser det an. Vi tenker positivt, understreker hun.

Inntil videre fokuserer Brandstorp på å møte fansen i sosiale medier.

- Det er nok kjipt og alvorlig som det er, så det er noe med det å prøve å løfte det. Har man det litt gøy, så ser man kanskje litt lysere på ting, sier hun, og legger til at «corona-musikalen» også bidrar til at hun selv nå har noe å fylle dagene sine med.

- Jeg måtte jo nesten le, for i dag tenkte jeg at jeg skulle sove så lenge jeg kunne, når jeg først kunne det, men klokka sju våknet jeg med masse ideer til musikalen, sier hun.

Karantenerips

Brandstorp har flere tips til hva man kan gjøre i hjemmekarantene.

- Lag musikal, sier hun og ler.

- Og spis det du har i skapene, for guds skyld. Fryseboksen har sikkert en baconskive fra Svinesund som du kan fiske fram. Også kan man vaske og rydde, den skuffen du aldri rydder i, har du tid til å rydde i nå, sier hun.

Videre oppfordrer Brandstorp alle til å ringe noen man er glad i.

- Jeg har tatt mange telefonsamtaler til folk jeg ikke har snakket med på lenge, sier 24-åringen, og legger til at det er viktig å huske at det også er lov til å ha det hyggelig i disse dager.

Hun gleder seg til det hele er over.

- Tenk så deilig det blir å klemme hverandre når vi får lov til det igjen.

LES OGSÅ: Røper gladnyhet på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer