HVER SIN STIL: Petter Stordalen forteller at han ikke har noen begrensninger motemessig, mens Vendela Kirsebom trives mest i jeans og t-skjorte. Men Jan Thomas mener at begge er «Årets best kledde». Foto: Joon Brandt/ Se og Hør
HVER SIN STIL: Petter Stordalen forteller at han ikke har noen begrensninger motemessig, mens Vendela Kirsebom trives mest i jeans og t-skjorte. Men Jan Thomas mener at begge er «Årets best kledde». Foto: Joon Brandt/ Se og Hør Vis mer

Petter Stordalen og Vendela Kirsebom er «Årets best kledde»:

- Mitt beste skjønnhetstriks er å være forelsket

Supermodellen ble kåret til årets best kledde kvinne i 2017.

Publisert

(Se og Hør): Søndag kveld ble Se og Hørs Kjendisgalla arrangert, og en lang rekke stivpyntede kjendiser møtte opp på Grand Hotel i Oslo for å få med seg den store festen.

Det var imidlertid kun to personer som stakk av med prisen for «Årets best kledde mann og kvinne» denne kvelden.

Prisen for «Årets best kledde kvinne» gikk i år til modellikon Vendela Kirsebom (51), og det var Se og Hørs motepoliti og kjendisstylist Jan Thomas, som delte ut prisen.

I SALG NÅ: Tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: Tirsdagens utgave av Se og Hør. Faksimile: Se og Hør Vis mer

«Årets best kledde mann» gikk til hotellkongen Petter Stordalen (55). Kirsebom var til stede på Grand Hotel og mottok prisen personlig, men Stordalen befant seg i Sverige og sendte derfor en liten takketale på video i stedet.

- Jeg fikk sjokk

I forkant av årets utgave av Kjendisgallaen, dro imidlertid årets best kledde kvinne og mann på fotoshoot sammen med Jan Thomas.

Der ble de to kjendisene stylet og kledd opp, samtidig som de delte noen tips og historier om skjønnhet og mote.

Og på spørsmål om hvorfor Vendela Kirsebom holder seg så godt, kommer svaret resolutt:

- Å være glad og forelsket! Det tror jeg er det beste skjønnhetstrikset som finnes, smiler supermodellen, som får et ekstra lys i øynene når hun snakker om kjæresten Petter Pilgaard (37).

LYKKELIG: Vendela Kirsebom avslører at forelskelse er hennes beste skjønnhetstriks. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Hanne Kathrine Bratholt Vis mer

I år er det 25 år siden Vendela prydet forsiden av magasinet Sports Illustrated i en glinsende sølvbadedrakt. Mote har vært jobben hennes siden tenårene, men privat har hun holdt en lavere profil.

Det forandret seg i fjor. 2017 ble året da Vendela gjorde den røde løperen til sin private catwalk og viste fram det ene fantastiske antrekket etter det andre.

Likevel trodde ikke Vendela selv det var sant da kjendisstylisten fortalte at hun toppet listen over landets best kledde damer.

- Jeg fikk sjokk. «Ok, er du sikker på det?» spurte jeg Jan Thomas. At dette skulle skje, hadde jeg aldri trodd. Det er en stor ære. Veldig morsomt - og litt rart, innrømmer Kirsebom mens Se og Hørs Motepoliti sminker henne til fotoshooten.

- Jeg trives best i T-skjorte og jeans, og går gjerne usminket, uten å tenke så mye på hvordan jeg ser ut, legger hun til.

STASET OPP: Petter Stordalen og Vendela Kirsebom, sammen med kjendisstylist Jan Thomas. Faksimile: Se og Hør
STASET OPP: Petter Stordalen og Vendela Kirsebom, sammen med kjendisstylist Jan Thomas. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Ulike varianter av skjørt

Petter Stordalen har på sin side vunnet prisen for «Årets best kledde mann» en gang tidligere, tilbake i 2012.

Det betyr imidlertid ikke at utmerkelsen er mindre stås å motta også fem år senere.

- Det er en fantastisk ære å bli kåret til Norges best kledde mann. Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig opptatt av klær og mote, sier Stordalen til Se og Hør, og legger til:

- Jeg forsøker å følge litt med. Men jeg har min stil. Og den bærer nok litt preg av at jeg kommer fra Porsgrunn, innrømmer han med et glis.

BADER MED DRESS: Petter Stordalen er kåret til vinneren av «Årets best kledde mann». Under fotoshooten med Se og Hør bader han på The Thiefs spa - i full dress. Her avslører han også en rekke ting om den spesielle stilen sin, en stil som fikk ham til å kapre årets pris. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Hanne Kathrine Bratholt Vis mer

55-åringen har vært opptatt av klær og mote så lenge han kan huske. Og han er ikke redd for å skille seg ut.

Det siste året har vi sett ham i haremsbukser i både skinn, leopardblazer og en jakke dekket av turkise stener, gullmynter og frynser.

- Egentlig har jeg ingen begrensninger. Jeg har gått i forskjellige varianter av skjørt et par ganger. Jeg mener at den androgyne klesstilen, som kombinerer det maskuline og det feminine, er morsom og spennende. Jeg vil at alle skal gå i det de føler seg komfortable i, fastslår Petter Stordalen.

Les mer i «Årets best kledde»-bilaget som følger med tirsdagens utgave av Se og Hør!

LES OGSÅ: - Vi holdt nesten på å forlove oss

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer