Vendela Kirsebom:

Mistet ufødt barn etter utroskapssjokket

Vendela Kirsebom forteller alt hun ikke har fortalt.

MODELLSTJERNE: Vendela Kirsebom huskes av mange for sine utallige modelloppdrag, om det så var millionkampanjer med Elizabeth Arden eller på forsiden av Sports Illustrated. Nå avslører hun medaljens bakside. Foto: NTB scanpix
MODELLSTJERNE: Vendela Kirsebom huskes av mange for sine utallige modelloppdrag, om det så var millionkampanjer med Elizabeth Arden eller på forsiden av Sports Illustrated. Nå avslører hun medaljens bakside. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er ikke alle som kan skryte på seg å «ha banet vei for Kate Moss», være supermodell, tidligere venn av Michael Jackson, nesten Bond-skuespiller og millionær. Det kan imidlertid norsk-svenske Vendela Kirsebom (50).

Hun er i disse dager aktuell med biografien «Alt jeg ikke har fortalt», der leseren får følge henne gjennom hennes snart 51 år på planeten. Det startet i Sverige og endte i Norge, med flere opphold på både øst- og vestkysten i USA.

NY BOK: Vendela gir ut en selvbiografi om sitt eget liv. Foto: Forlaget
NY BOK: Vendela gir ut en selvbiografi om sitt eget liv. Foto: Forlaget Vis mer

Mange av historiene har ikke blitt fortalt offentlig før, og hun avslører flere hemmeligheter fra livet som superstjerne i USA på 1990-tallet. Bokens røde tråd er kjærlighetslivet hennes, og på den måten blir leserne kjent med Jon Peters - modellens eksforlovede.

Utroskap

«Jon har også god plass; i hagen er det basseng og bassenghus og helt nederst er en såkalt petting zoo med husdyr, geiter og hester man kan klappe (...) Vi har stadig middagsselskaper i den store spisestua. Ekskjæresten Barbra Streisand er fremdeles en hyppig gjest», skriver hun og medforfatter Anne Gunn Halvorsen.

Stjerner som Geena Davis, Bill Clinton, Ron Myer, Arnold Schwarzenegger og Quincy Jones var blant dem som frekventerte parets bolig i California. Når Michael Jackson først kom på besøk, skal han ha hatt med seg egen kokk som spesiallagde mat for ham.

STJERNEPAR: Vendela Kirsebom var sammen med Hollywood-mogulen Jon Peters i flere år. Her er de på rød løper i 1995. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Vendela Kirsebom var sammen med Hollywood-mogulen Jon Peters i flere år. Her er de på rød løper i 1995. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vendela og Jon skal også ha besøkt Neverland, der de spiste lunsj og hygget seg med fasilitetene. Mens den svenske supermodellen, som fortsatt hadde til gode å bo i Oslo, frekventerte kjendisfester og hang med Hollywoods største navn, oppdaget hun at noe var alvorlig galt.

ÅPEN: «Farmen kjendis»-profil, forfatter og supermodell Vendela Kirsebom var godt voksen første gang hun møtte sin tyrkiske far. Det ble et svært rørende møte, som hun gjenforteller hos «Skavlan» på NRK. Vis mer Vis mer

Paret hadde invitert på tradisjonsrik thanksgiving-middag hos seg selv i fasjonable Beverly Park. Jon forlot huset og hevdet han skulle ut på et ærend.

Gjestene begynte å ankomme, mens både de og Vendela til stadighet stilte spørsmål ved hvor det ble av æresgjesten. Da fikk hun en sjokkbeskjed.

« - Det er noe jeg må fortelle deg, sier Bernadette. - Alle vet det, utenom deg. Hun sier det går rykter om at Jon har et forhold til skuespiller og A-kjendis Nicollette Sheridan, kjent fra tv-serien Knots Landing (senere også Frustrerte fruer). Ikke bare skal de ha et forhold, han skal også ha arrangert bursdagsselskapet hennes. Alle var invitert, bortsett fra meg. Jeg var på jobb i Mexico. Jeg føler bakken forsvinne under meg», avslører Vendela i boka.

SIDESPRANG: Nicollette Sheridan, kjent som Edie i «Frustrerte Fruer», skal ifølge Kirsebom ha hatt en affære med Jon Peters. Foto: NTB scanpix
SIDESPRANG: Nicollette Sheridan, kjent som Edie i «Frustrerte Fruer», skal ifølge Kirsebom ha hatt en affære med Jon Peters. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han har reist til Hawaii for å være med elskerinnen, og hun bestemmer seg for å ringe hotellet. I andre enden svarer Sheridan, som legger på når Vendela ringer.

Mistet barnet

I samme kapittel som Vendela går inn på Peters angivelige sidesprang med Sheridan, forteller hun at hun oppdager at hun venter sitt første barn. Hun ser for seg at hun skal si farvel til modellkarrieren og USA, og slå seg til ro i Stockholm med barnet og familien.

Sånn ble det ikke. Hun skriver åpent om at hun velger å gi Jon en sjanse igjen etter utroskapen. Vendela er gravid, men hennes første svangerskap går ikke som planlagt.

«Vi prøver igjen. Jeg er tre måneder på vei, og vi er i strandhuset i Malibu da jeg begynner å blø kraftig. Jon takler det ikke, han forsvinner og ringer fetteren, som kjører meg på sykehuset. Jeg mister barnet. Det er en vond opplevelse både psykisk og fysisk. Jeg kan leve med sorgen, men kan jeg også leve med sviket?», spør hun i biografien.

Vendela er i dag foreldre til to jenter nevn navn Julia og Hannah, som hun har med politiker og eksmann Olaf Thommessen.

SISTE STRÅET: Da Vendela fikk vite at Pamela Anderson hadde vært på besøk hos forloveden mens hun var ute av huset, la hun forlovelsesringen igjen og pakket sakene sine. Foto: NTB scanpix
SISTE STRÅET: Da Vendela fikk vite at Pamela Anderson hadde vært på besøk hos forloveden mens hun var ute av huset, la hun forlovelsesringen igjen og pakket sakene sine. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utro med «Baywatch»-Pamela

Ved en senere anledning fortalte to av kvinnene som jobbet i huset at Jon Peters hadde vært utro igjen, denne gangen med Pamela Anderson.

Da bestemte Kirsebom seg for å forlate alt, selv om hun skulle fortsette å ha sporadisk kontakt med Jon de kommende åra.

«Da er det slutt. For godt. Jeg flytter ut, legger igjen forlovelsesringen med den svære diamanten. I tillegg til at jeg er sint, skuffet og lei meg, føles det som om hans utroskap er min feil. Er jeg ikke pen nok, er ikke kroppen min fin nok?», spør hun.

For dem som har fulgt Kirsebom de siste åra, vet de at hun har klart seg utmerket. Hun får fortsatt modelloppdrag, har funnet kjærligheten opp til flere ganger og er for tiden sammen med Petter Pilgaard.

De to fant hverandre under innspillingen av «Farmen kjendis», og har i dag fått sitt eget program om kjærlighet på TV 2 - «Vendela + Petter».

LES OGSÅ: - Jeg tar det som et stort kompliment

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer