Admiral P:

Mistet tre kompiser og to fettere på ett år

- Jeg gikk gjennom en veldig depressiv og vanskelig tid.

PÅ SCENEN: Her står Philip Boardman på scenen i Stavanger i 2015. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Her står Philip Boardman på scenen i Stavanger i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 sang Philip Boardman (36), bedre kjent som Admiral P, seg inn i folkesjela med sine reggae-versjoner av blant annet Wenche Myhres «Vi lever» og Ravis «Dødsøt» i det populære TV-programmet «Hver gang vi møtes».

Den talentfulle artisten har zambisk mor og norsk far. Faren jobbet for Norad og kom til Zambia på 70-tallet. Her traff han Grace, som senere ble mamma til Philip og lillebroren Christian.

Da han var 13 år flyttet familien fra Zambia til Norge.

Nå avslører 36-åringen at han har gått gjennom en tung periode etter at han mistet fem nære på ett år; to fettere og tre kompiser.

- Jeg gikk gjennom en veldig depressiv og vanskelig tid. Jeg mistet en del familiemedlemmer og et par kompiser nede i Zambia, forteller Boardman til TV2.no.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Her står Admiral P på scenen under VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo sist måned. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GOD STEMNING: Her står Admiral P på scenen under VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo sist måned. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Gjennom skriving og sang har Admiral P prøvd å legge det vonde bak seg.

- Det er ikke noe du kan gjøre med det, det er bare tid som kan være medisinen. Man må bare prøve å ha gode minner og gjøre det beste ut av det, sier han han til nettstedet.

I forbindelse med sin deltagelse i «Hver gang vi møtes» for to år siden, åpnet Philip seg opp om oppveksten i Afrika.

- Vi hadde det bra, vi. Men jeg trivdes bedre med å leke i gettoen rett ved siden av hjemmet vårt enn å være med ambassadefolka, sa han i programmet.

Feil miljø

Grunnen til at familien flyttet fra Zambia var fordi faren hans var alvorlig kreftsyk og trengte behandling i Norge. Kort tid etter at de kom til landet døde faren. Philip sto ham veldig nær, og tok tapet tungt.

- Jeg ble sint og usikker og havnet i slåsskamper. Tryggheten forsvant, fortalte han åpenhjertig.

- Jeg vanket på gata og lekte med feil folk. En liten stund med kriminelle. Jeg ble ranet – og jeg ranet, delte han.

Philip forsøkte å skjule dette for moren, men som 15-åring måtte hun hente sønnen på glattcelle.

- Dette er ikke noe jeg er stolt av i dag.

Saken fortsetter under bildet.

ADMIRALENS DAMER: Mamma Grace Boardman (t.v.) og samboeren Timme Shisiali betyr mye for Philip Boardman, eller Admiral P som er hans artistnavn. Her er de samlet på Spellemannsprisen i 2012. Foto: Andreas Fadum
ADMIRALENS DAMER: Mamma Grace Boardman (t.v.) og samboeren Timme Shisiali betyr mye for Philip Boardman, eller Admiral P som er hans artistnavn. Her er de samlet på Spellemannsprisen i 2012. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ville ikke snakke norsk

I både 2011 og 2013 var 36-åringen nominert til Spellemann med to av sine norske hitlåter. Og i 2014 vant han Spellemann for årets hit med låta «Engel» sammen med Nico D (38).

- Man treffer ikke det norske folk med engelsk, i hvert fall ikke på den tiden jeg begynte. Så jeg måtte prøve meg på norsk. Ellers så tror jeg ikke det hadde funka så godt. Jeg synger jo og snakker litt annerledes, det er kanskje litt av sjarmen, har Admiral P tidligere fortalt til Se og hør.

Da avslørte også den populære artisten at det tok tid før han ville prate norsk etter at han flyttet til Norge, og at han motvillig tok til seg språket han nå lager låter på.

- Det er rart hvordan ting fungerer. Nå er jeg kjent for å synge på norsk. Så det er veldig spesielt hvordan ting skjer, delte han.

LES OGSÅ: Ailo Gaup: - Jeg håper på gode nyheter