Elisabeth Andreassen:

Mistet tre av sine nærmeste: - Ikke beksvart i livet mitt

Elisabeth Andreassen mistet både moren, faren og ektemannen i løpet av halvannet år.

SER FREMOVER: Men Elisabeth Andreassen legger ikke skjul på at hun har hatt det tungt den siste tiden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SER FREMOVER: Men Elisabeth Andreassen legger ikke skjul på at hun har hatt det tungt den siste tiden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den folkekjære artisten Elisabeth «Bettan» Andreassen (59) har de siste par årene gått gjennom flere tøffe tider.

Nylig mistet hun sin mor Ingrid Andreasson, etter lang tids sykeleie. Hennes far gikk bort i august i fjor, kun et drøyt år etter at Elisabeth mistet sin kjære ektemann på tragisk vis.

I et nytt intervju med Dagbladet legger ikke «Bettan» skjul på at hun har gått gjennom mye de siste årene.

- Det har vært mye disse to årene. Men det er også mye hyggelig som skjer i karrieren, og jeg har det fint med jentene mine. Det er ikke beksvart i livet mitt. Jeg har en fin hverdag, med masse gøy jobb og fine mennesker rundt med. Det er ikke vanskelig å stå opp om morgenen, sier hun til avisen.

Elisabeth har døtrene Anna og Nora, og artisten legger ikke skjul på at hun er stolt av hvordan hun og ektemannen klarte å sjonglere karrieren hennes og livet som foreldre.

- Min største suksess er at jeg har klart å ha en karriere og et godt familieliv parallelt. Det er jeg mest stolt av og glad for. Men det har jeg ikke klart alene. Tor har hjulpet til for at det kunne bli sånn. Han var hjemmepappa i flere år, og jeg har aldri hatt dårlig samvittighet for ungene. Han var alltid her, forteller hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Tok farvel

I juni 2016 fikk Tor Andreassen et hjerteinfarkt mens han og «Bettan» var sammen på familiens hytte på Brønnøya. Livet til Tor stod ikke til å redde, og han gikk brått bort, bare 64 år gammel.

Tirsdag 21. juni det året tok den folkekjære artisten og døtrene Anna og Nora sitt siste farvel med sin ektemann og far, da Tor Andreassen ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo.

Under bisettelsen holdt «Bettan» en gripende tale som rørte de oppmøtte til tårer.

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn. Vi hadde et svært bra liv. Vi hadde det så fint sammen og hadde ingen usannheter. Vi hadde det moro og serverte hverandre alltid kaffe. Han var den perfekte mann og far, sa hun blant annet i minnetalen.

Saken fortsetter under bildet.

SAVN: Kort tid etter Tors bortgang, åpnet Elisabeth Andreassen opp om det ubeskrivelige savnet, Foto: Se og Hør
SAVN: Kort tid etter Tors bortgang, åpnet Elisabeth Andreassen opp om det ubeskrivelige savnet, Foto: Se og Hør Vis mer

Kort tid etter ektemannens bortgang, åpnet sangeren seg for første gang om det ufattelige savnet hun føler på.

- Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd. Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom og støttet oss i disse tøffe dagene. Takk til alle våre venner som stiller med fantastisk hjelp. En tsunami av kjærlighet strømmer over jentene og meg. En stor trøst at Tor var så elsket. We will always love you, skrev hun på sin Facebook-profil.

Elisabeth Andreassen snakker om ektemannens bortgang hos «Lindmo» på NRK1. Vis mer

- Fridde på Burger King

Tor og Elisabeth møttes i 1992 gjennom felles venner, og det tok ikke lang tid før de fant tonen.

Etter en liten stund gikk Tor ned på kne, og i et intervju med Se og Hør sommeren 2015 fortalte «Bettan» at frieriet er det mest romantiske hun har opplevd.

- Da min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he … Romantisk, sa hun lattermildt.

59-åringen har tidligere fortalt at familien trumfer alt.

- De betyr alt. Ingen ting er viktigere enn dem. Jeg møtte Tor i 1992, etter at vi ble spleiset av Lollo og Guri Schanke, og Lollos datter Benedicte. Tor er Guri og Benedictes onkel. Det var fulltreff. Jeg visste med en gang at dette var mannen jeg ville gifte meg med, har «Bettan» tidligere sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate: - Jeg må forbedre norsken min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer