Jakob Schøyen Andersen:

- Mistet totalt kontrollen

«Kompani Lauritzen»-deltakeren fikk helt panikk og innrømmer at han var nær ved å ta til tårene.

PANIKK: Her blir det for mye for Jacob Schøyen i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» har nok en gang vært en knallsuksess for TV 2. Lørdag var det VGTV-profil Vegard Harm (25) som måtte forlate militærleiren i Åndalsnes, og førstkommende helg må nok en deltaker forlate kompaniet.

Før det må deltakerne i kjent stil gjennom flere heseblesende øvelser, og denne gangen blir det ekstra utfordrende for mange.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under lørdagens «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

- Helt ferdige

I den ene øvelsen må de gjenværende deltakerne ta seg gjennom et hus, der de møter befal underveis som gir dem tips til hvor de skal gå. Problemet er at deltakerne bare skal stole på fullt uniformert befal, og ikke de mer «sivile» som egentlig bare er der for å forvirre.

Går man feil vei, møter man såkalte bob'er, personer utrustet med en form for ishockey-beskyttelse, som man må slåss med for å komme seg videre til neste korsvei.

FØRSTEGANGSTJENESTE: Dag Otto Lauritzen var det som skulle til for at Jakob Schøyen Andersen ville i militæret. Det har ikke bare vært enkelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FØRSTEGANGSTJENESTE: Dag Otto Lauritzen var det som skulle til for at Jakob Schøyen Andersen ville i militæret. Det har ikke bare vært enkelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Før de setter igang får de en kode de skal huske ved målgang. Men de aner lite om at koden skal oppgis til Norges sterkeste mann, som står i et basseng i «målområdet». Svarer de feil, er hans oppgave å dra dem under vann og opp igjen i maks ett minutt.

- Vi var helt ferdige etter «Bob's hus». Og så møter vi en gigantisk fyr på to meter ute i et basseng, sier skuespiller Jakob Schøyen Andersen (31) til Se og Hør.

«Jeg får ikke puste»

31-åringen er den som kanskje reagerer aller sterkest på det som utspiller seg.

- Jeg hadde ikke noe pust igjen, og sa feil kode til ham. Og de som oppga feil kode tok han tak i og kjørte under vann. Så dro han oss opp, og så ned i vannet igjen. Jeg kjente at jeg rett og slett fikk panikk, det ble for mye for meg. Jeg mistet totalt kontrollen, forteller han.

FIKK KJØRT SEG: Jakob Schøyen Andersen legger ikke skjul på at han ble helt satt ut da Norges sterkeste mann kjørte ham under vann når han allerede var ekstremt sliten. Foto: TV 2
FIKK KJØRT SEG: Jakob Schøyen Andersen legger ikke skjul på at han ble helt satt ut da Norges sterkeste mann kjørte ham under vann når han allerede var ekstremt sliten. Foto: TV 2 Vis mer

«Kompani Lauritzen»-deltakeren fortsetter:

- Jeg begynte å rope «dette må stoppe, jeg får ikke puste». Jeg ble helt satt ut.

Andersen klarte likevel å holde tårene tilbake.

- Men det var nære på at jeg begynte å grine.

- Åpen og ærlig

Dette er imidlertid ikke første gang at deltakere reagerer sterkt av påkjenningen de er igjennom i programmet.

Til Se og Hør forteller skuespilleren at han underveis i innspillinga totalt to ganger var på nippet til å ta til tårene, men at han «tok seg i det» når det var i ferd med å skje.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer

- Altså, å gråte på tv... Det er nok en liten vegg der. Jeg prøvde likevel å gå inn der og være en åpen og ærlig meg selv, som oppfører seg sånn som jeg ville oppført meg i en slik situasjon.

- Men så holder jeg kanskje noen av de tøffeste tingene unna kamera, selv om jeg viser at ting er brutalt. Men nei, det velter ikke ut av meg på kamera, sier han med et smil.

LES OGSÅ: Kreftbehandlet rett før tv-innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer