TIL SAK: Sverre Anker Ousdal mener at kreftoperasjonen er årsaken til synstapet. I dag starter rettssaken, som vil gå for lukkede dører. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
TIL SAK: Sverre Anker Ousdal mener at kreftoperasjonen er årsaken til synstapet. I dag starter rettssaken, som vil gå for lukkede dører. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og HørVis mer

Mistet synet - i dag starter rettssaken

Rettsaken mellom skuespiller Sverre Anker Ousdal og Pasentskadenemda går for lukkede dører.

SEOGHØR.NO: Mot slutten av 2008 måtte den folkekjære skuespilleren Sverre Anker Ousdal gjennom en kreftoperasjon på Rikshospitalet. Da han våknet etter anestesien merket han at synet var kraftig redusert.

Skuespilleren mener at operasjonen er årsaken til synstapet, og har derfor gått til sak mot Pasientskadenemda. Saken starter tirsdag, og vil gå for lukkede dører i Oslo tingrett.

I NRKs radiodokumentar «Kong Sverre – et portrett av Sverre Anker Ousdal» forteller skuespilleren at enkelte ting aldri vil bli det samme etter synstapet.

 – Du har jo lyst til å se dine kjære rundt deg, hvordan de ser ut. Barnebarna som vokser opp og blir større, du har jo lyst til å se det. Det savner jeg jo. Men sånn er det bare, sier skuespilleren i NRK-programmet.

I et VG-intervju utdyper han hva han føler rundt dette å plutselig miste synet.


– Jeg har hatt mørke stunder. Men det har først og fremst vært et fysisk mørke. Jeg har
hele tiden tenkt at jeg skulle klare det. Jeg tenker ikke problem, men løsning.